Wpis z mikrobloga

https://x.com/ekonomat_pl/status/2004141581440266503 Syn Joe Bidena, Hunter, nazwał Ukrainę „wylęgarnią zła” z „oszałamiającym poziomem korupcji” i przyznał, że jego praca w Burismie była błędem.

Hunter Biden wszedł do zarządu ukraińskiej spółki Burisma w 2014 roku, choć nie miał doświadczenia w branży gazowej. Zarabiał około miliona dolarów rocznie. Twierdzi, że był „skrajnie naiwny”, nie doceniał skali korupcji i dopiero później uświadomił sobie, w jaką polityczną pułapkę wpadł. #ukraina #wojna #polityka
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EarpMIToR: pomyśl sobie jak okradani są rosjanie... to co na Ukrainie to pewnie drobne przy tym jak ruch* jest ruskie społeczeństwo. A Ivan spod siewieropizdziecka idzie zdyc* za złote kible putina. Ha tfuuu na tego śmiecia
  • Odpowiedz
  • 1
@JemKredki1983: g---o się czyści, akurat jeżdzę tam często i widzę co się dzieje. Korupcja jest na poziomach, których nie widziałem przez ostatnie dwie dekady. Mogę ci podać adresy magazynów gdzie sprzęt z zachodu (nie stricte amunicja, ale szpej) czeka na koniec wojny i pójdzie na handel. Noktowizory, kamizelki, drony - wszystko.
  • Odpowiedz
@finfatality: Dałbym takie pytanie w ,,Familiadzie" - z czym ci sie kojarzy Ukraina. Najwyżej punktowane odpowiedzi: korupcja, roszczeniowość, HIV i kult UPA. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@finfatality:

akurat jeżdzę tam często i widzę co się dzieje. Korupcja jest na poziomach, których nie widziałem przez ostatnie dwie dekady. Mogę ci podać adresy magazynów gdzie sprzęt z zachodu (nie stricte amunicja, ale szpej) czeka na koniec wojny i pójdzie na handel. Noktowizory, kamizelki, drony - wszystko.

Czyli nie zgłaszasz tego do nabu ale się zżymasz na wypoku jak to korupcja na ukr szaleje xd
Understandable, have a good
delulusional - @finfatality:
 akurat jeżdzę tam często i widzę co się dzieje. Korupcj...

źródło: 20251225_135809

Pobierz
  • Odpowiedz
Mogę ci podać adresy magazynów gdzie sprzęt z zachodu (nie stricte amunicja, ale szpej) czeka na koniec wojny i pójdzie na handel.

@finfatality: śmiało, podaj
  • Odpowiedz
@finfatality spytaj rodziców jak wyglądała Polska wyda latach dziewięćdziesiątych.
Może opowiedzą np. o różnych "cudach ma granicy" i dziwnych ustawach.
Zdarzało się też, że przedsiębiorcy z danej branży zrzucali sie na ustawę.

Niestety ale walka z korupcja to zmiana myślenia całego społeczeństwa. Potrzeba pokoleń aby wypelenić homo sovieticus
  • Odpowiedz
Mogę ci podać adresy magazynów gdzie sprzęt z zachodu (nie stricte amunicja, ale szpej) czeka na koniec wojny i pójdzie na handel. Noktowizory, kamizelki, drony - wszystko

@finfatality: Ja p------e mitomańskie schizofrenie wykopowe wysrało poza skalę xD Wytrzeźwiej chłopie i skończ p-------ć te bajki.
  • Odpowiedz
@finfatality:

jeszcze tego brakowało, żebym ja kogoś do NABU raportował i wystawiał ludzi na miejscu

czyli zaniechaniem działasz na szkodę wolontariuszy, organizacji pomocowych oraz UA. Do tego mienisz się jako ten stojący na straży praworządności na UA, bo ubolewasz nad skalą korupcji
Hipokryta, pożyteczny idiota czy typowa
delulusional - @finfatality: 
 jeszcze tego brakowało, żebym ja kogoś do NABU raporto...

źródło: internetmeme

Pobierz
  • Odpowiedz