Aktywne Wpisy

marcus777 +91
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Piosenki z nazwą miast w tytule?
#glupiewykopowezabawy
#glupiewykopowezabawy
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Amouage Outlands. W przypadku perfum z tak dużą ilością nut nigdy nie odbieram ich wszystkich, ale jeśli chodzi o głowę kompozycji, to rzeczywiście wyłapuję każdą z wypisanych. Jest cytrusowy akord, z cytryną i bergamotką, której towarzyszą przyprawy. Czuć pieprz syczuański, trochę kardamonu, a także kadzidło i sporo elemi. Po kilku minutach wychodzi również aromatyczny akord, anyż, może trochę kminku. Oprócz tego jest paczula, a cytrusy zaczynają ustępować żywicznym, balsamicznym i drzewno ambrowym nutom.
Przechodząc w drydown, uwydatnia się opoponaks, benzoes, bursztyn i wanilia. Baza przypomina moim zdaniem nieco Boss Bottled Absolu, gdzie również ważną rolę gra ambrowy i balsamiczny akord. Outlands jest jednak bardziej złożony, idzie wyraźniej w orientalnym kierunku i mocno zmienia się z czasem. Otwarcie jest dużo lżejsze dzięki cytrusom i mocno różni się od tego co następuje dalej. Perfumy na jesienno zimowy sezon, skręcające w męską stronę. Parametry są bardzo dobre, niemal całodniowa żywotność z solidną początkową projekcją.
Przy kwotach powyżej 1000 zł za flakon moje oczekiwania stają się już naprawdę wysokie i ciężko im sprostać. Outlands się to niestety nie udało, choć nie jestem też rozczarowany. Całość jest złożona i przyjemnie mi się ją nosiło w ostatnie zimne dni, ale nie okazała się aż tak unikalna i wyjątkowa, bym mógł skusić się na więcej niż odlewkę. Nawet przy dropie do 15 zł/ml po którym dało się go dostać, jest to dla mnie zdecydowanie za dużo. Jednocześnie, spośród w miarę świeżych premier, uznałbym ją na pewno za jedną z lepszych pozycji jakie testowałem. Fajny zapach i choć nieco wymagający to wciąż noszalny, ale posiada alternatywy a cena zwala z nóg. Ocena końcowa 7/10
Zapach 8/10
Projekcja 6.5/10
Żywotność 9/10
Jakość/Cena 3.5/10
pozostałe recki
źródło: Outlands
Pobierz@anomaly_: Myślę że w tej cenie też bym się mógł skusić, albo przynajmniej odlewkę bym sobie większą wziął od kogoś