Aktywne Wpisy

picasssss1 +58
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

thorgoth +315
Dziś wypada 34 rocznica upadku ZSRR, najbardziej zbrodniczego państwa w historii ludzkości.
#historia #wydarzenia #informacje #ciekawostki
#historia #wydarzenia #informacje #ciekawostki
źródło: G74M8YYXkAAkS2B
Pobierz

Jovoy Private Label. Po swoich doświadczeniach z Psychedelique, podszedłem do tej pozycji bez większych oczekiwań, przynajmniej w kwestii osobistych preferencji. Spodziewałem się piwnicznej paczuli i ta rzeczywiście ujawnia się już na samym początku. Towarzyszy jej także intensywny skórzany akord. Jest on nieco smolisty i mocno dymny, od połączenia nut brzozy i labdanum. Otwarcie jest bardzo ciężkie i trudne w odbiorze, lecz z czasem kompozycja się trochę uspokaja. Piwniczność paczuli zanika, a dym staje się bardziej stonowany.
Skóra również zaczyna po otwarciu słabnąć. Wychodzą za to suche, drzewne nuty, papirus, ziemistość oraz sporo wetywerii. Osobiście, odbieram też delikatny orzechowy akord. Pomimo uniseksowego marketingu zapachu, jest on zdecydowanie męski. Kompozycja jest mocno paczulowa, drzewna i ciężka, szczególnie w pierwszych minutach. Dalej staje się bardziej noszalna, ale nadal nie przypadnie do gustu każdemu i ciężko mi sobie wyobrazić by kobieta chciała tych perfum używać.
Jeśli chodzi o parametry, to żywotność oceniam na plus, natomiast projekcja mam wrażenie że jest przeciętna. Perfumy są na pewno wymagające i o niszowym oraz mrocznym charakterze. Osobiście nie widziałbym okazji żeby je nosić. Jednocześnie sama kompozycja jest według mnie ciekawa, rozwija się z czasem i myślę, że powinna przypaść do gustu osobom lubiącym opisane wyżej klimaty. U mnie wywołała mieszane uczucia, szczególnie przez ten skórzano dymny początek, ale ją doceniam. Na pewno nie dla osób zaczynających dopiero przygodę z perfumami. Ocena końcowa 8/10
Zapach 8/10
Projekcja 5/10
Żywotność 8/10
Jakość/Cena 7.5/10
pozostałe recki
źródło: PL
Pobierz