Aktywne Wpisy

MonazoPL +73
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
Je22 +278

Odpowiedziałem oczywiście, że nie. Różne zarzuty można by postawić, ale stwierdziłem, że na ten moment najbardziej przeszkadza mi, że nie ma praktycznie w ogóle narzędzi w aplikacji do mierzenia własnej efektywności w inwestowaniu. Nie ma pokazanej stopy zwrotu z portfela w formie wykresu zmieniającego się w czasie, nie ma pokazane jakie były dla nas ostatnie miesiące, ile zarobiliśmy w poszczególnych miesiącach. Nie ma wykresu pokazującego nasze depozyty vs wartość naszego portfela. Nie ma różnych fajnych rzeczy które mają lepsze i gorsze biura maklerskie
Omar, proszę Cię. To nie jest żaden rocket science by dodać takie narzędzia, a będzie to świetny dodatek który będzie szeroko wykorzystywany przez wszystkich aktywnie i pasywnie inwestujących. Zamiast skupiać się na jakiś p--------h typu podaruj akcje w prezencie, skupcie się na tym by inwestor mógł śledzić swoją efektywność w aplikacji, a nie prywatnie w excelu lub myfundzie.
#gielda #xtb
źródło: image_picker_A763C1F0-58E1-402F-A056-27786116CBA1-57336-000057ACD7F063C1
PobierzNie mamy dostępu do tych samych danych co Omar. A jak chcesz widzieć zyski to jest myfound ;)
Swoją drogą jeśli biznes ukrywa przed klientem pewne informacje na jego temat, na temat jego pieniędzy itp, by go przypadkiem nie zniechęcić do p-------------a większej ilości pieniędzy wbrew swojemu interesowi, to chyba trzeba się wycofać z inwestowania w xtb
- Sporo awarii i problemów technicznych
- Brak narzędzi analitycznych
- Zmiany w e-wallet
- Znikające konta IKE
Sprawdziłem na szybko tego portfolio performance, strasznie to skomplikowane na start i mało
@pepedros: Plik -> Import ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nikomu nie trzeba przesyłać swoich transakcji na serwer, co dla mnie jest dużą zaletą.
Oprócz tego PP ma multum narzędzi do optymalizacji portfela, rebalancingu czy porównywania alokacji sektorowej i geograficznej ETF. Prowadzenie GEM czy momentum to banał, bo możesz sobie ustawić stopę zwrotu w danych horyzontach i po nich sortować. Powiadomień email
@ossprime: i działa tam import excela z xtb? Żeby mieć podgląd portfeli na żywo i na kompie i na komórce i tak muszę pewnie plik z portfelem gdzieś wystawić
@pepedros: Trzeba zapisać do csv i podmienić nazwy kilku kolumn. Tu opisałem procedurę https://wykop.pl/wpis/82528129/gielda-elo-mircy-czy-jest-jakies-fajne-przejrzyste#285805123
Wystarczy lokalny plik .xml, można go też zaszyfrować. Oczywiście synchronizację mobile <-> pc trzeba jakoś ogarnąć (Dropbox, Google Drive, self hosting)
@sokytsinolop: Opiszę jak to zrobić z pozycjami otwartymi. Jak to ogarniesz, to poradzisz sobie z tymi już zamkniętymi.
1. Dodajesz w PP tickery swoich aktywów
2. Eksportujesz historię z XTB do excela
3. Zakładkę Open Position zapisujesz do csv
4. W csv
źródło: 2773384258c5f296e3208c79f535642a9f50627bf12616a629122a4f35f02a90
Pobierz