Aktywne Wpisy

Winden +89
#ksiazki
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
źródło: 1000018731
Pobierz
ossprime +41

#inwestowanie #gielda Miałem już nic więcej nie pisać, ale mnie nosi jak widzę te durnoty które są tu pisane przez biedne dzieci hossy a raczej kilkudniowego cat dead bouncea. Widziałem dziś czarnego ptaka który chwycił jakiegoś żołędzia czy inne dziadostwo i wiecie co zrobił? Upuścił go na ulice z wysokości. Nawet taki ptaszek wie że aby coś musiało spaść musi najpierw wzrosnąć i wznieść się w górę aby w końcu walnąć w dół przez co mamy tu alegorię jebnięcia na rynku, nadmuchanego rynku na maxa i bear marketu i to mnie głównie zainspirowało żeby znowu podjąć próbę ratunku kilku osób przed giełdą. Chcecie stracić kasę proszę bardzo, ale nie naganiajcie innych do inwestowania w bessie. Zapomnijcie o etfach, akcjach, kryptowalutach to zaraz będzie na poziomie mułu jak pęknie bańka ai. Kupcie złoto, schowajcie w kanapie i siedźcie na dupie i może przetrwacie recesje która już jest i skończy się MOŻE za minimum 8 lat. Chyba że lubicie czerwony kolor i nie przeszkadza wam jak spadnie wszystko minimum 50%. Youtuberki i tiktokerzy od giełdy się tym nie przejmą, ich głównym zarobkiem jest zarobek od naiwniaków takich jak wy przez linki afiliacyjne oraz umowy ze złodziejami tzn. brokerami. Oni sami są załadowani w lokaty, obligacje mając pewny stały procent zysku bądź złoto w przysłowiowym tapczanie. Chciałbym dożyć czasów kiedy ludzie będą tak wyedukowani że będą wiedzieć że giełda, kryptowaluty itp. to jest zabawka bogatych aby wyciskać pieniądze z was naiwniaków.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: dalej nie czytam
"Widziałem dziś czarnego ptaka który chwycił jakiegoś żołędzia czy inne dziadostwo i wiecie co zrobił? Upuścił go na ulice z wysokości. Nawet taki ptaszek wie że aby coś musiało spaść musi najpierw wzrosnąć i wznieść się w górę aby w końcu walnąć w dół"
Otóż przyjacielu drogi, ptaki są mądrzejsze od ludzi i często żeby dobrać się do pysznego orzecha albo żołędzia zrzucają je
@mirko_anonim: no i zajebiście, kupię na promocji etfa, którego będę trzymał do emerytury
Przecież to z złożenia jest narzędzie do minimum 5-10 lat inwestycji, więc akurat te 8xd krachu lat przeskoczy,
Dodatkowo zapominasz że jak jebnie o -70% to w 2-3 lata odbije o 30-40%, czyli czysty zysk!
I już zyski można wypłacać po 2-3 latach.
A te kupione na górce tuż przed krachem trzymać dalej,
To jest tak proste że aż śmieszne.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta