Sławkowi pali się d--a. Wyhodowali sobie elektorat debili to teraz mają. Czyli to Korwin będzie śmiał się ostatni xD
@Jariii: Przypominam, że to między innymi dzięki Sławkowi dziś nawet w żabce i na budowie chcą zatrudniać na B2B xD Czyli jak zwykle z opcji która była fajnym urozmaiceniem dla ludzi zrobiono patologię bo wolny rynek.
Przecież to zawsze była parówkowa szkoła ekonomi. Kodeks pracy zły, UE i prawa człowiek złe, nawet imigranci cacy, bo cytując memtza "to nie imigranci, to pracownicy".
Opcja dla najgorszych januszy i jełopów którym da się wmówić że jak zlikwidują minimalną, to będą więcej zarabiać (a są na minimalnej)
@Anon_Jesieniarz: swoją drogą Słabek wyrasta nam na synonim nieudacznika politycznego. W pewnym momencie, między pierwszą a drugą turą prezydenckich trzymał w rękach przyszłość Polski, jednoosobowo mógł zdecydować w którą stronę pójdzie, mógł przez zniszczenie pisu wyrosnąć na lidera całej prawicy - wybrał wtedy Batyra co zmieniło znacznie nastroje społeczne - Hołownia przestał istnieć a poparcie PL2050, PSL, Razem, Lewicy stało się marginalne. A skoro społeczeństwo zaczęło
@velmar: przecież b2b w większości jest po to, żeby pracodawca mógł płacić mniej kasy. Nie każdy jest programistą czy lekarzem. Potem na stare lata będziesz krzyczał, żeby państwo dało kasę i głosował na kolejne wcielenie populistów rozdających kasę jak PiS robi teraz.
B2B jest w większości, bo jest dużo prostsze, omija wiele papierkologi i kosztów pośrednich związanych z zatrudnianiem na umowę o pracę. Proponuję się faktycznie douczyć, zamiast powielać populizmy. Ja zdecydowanie bym wolał pracować na B2B za na przykład 10 000 zł, niż dostawać do ręki 5000zł i obietnice od państwa, że mi wszystko zapewni.
@velmar: Ale ja przecież napisałem, że to nie zawsze tak działa. Chociażby b2b dla kurierów, gdzie nie masz żadnych praw. To nie zawsze jest tak jak w It, że masz 15k na b2b. Polscy janusze potrafią proponować 4500 netto na b2b. Zresztą to nawet w it w dużej ilości przypadków to osoba, która wykonuje pracę traci.
No to w czym widzisz problem? Nie chcesz B2B to bierz umowę o pracę. Wielu ludzi jednak woli B2B i to ich wybór. Chcesz im tego zakazać, bo masz inne zdanie? Janusze biznesu są wszędzie, to od Ciebie zależy, na co się zgodzisz.
Zawsze jest jakiś wybór, to tylko kwestia pracy nad sobą i szukania. Spytaj lepiej niemieckich januszy biznesu, gdzie nie ma ZUSu i sami muszą sobie odkładać. Jak myślisz - niemieccy przedsiębiorcy jedzą tynk na starość, bo im się nie chciało oszczędzać? Pisałem wyżej, że obecnie nie jestem na działalności. Kiedyś miałem wybór, umowę czy działalność i wybrałem
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
źródło: IMG_0773
Pobierz@Jariii: Przypominam, że to między innymi dzięki Sławkowi dziś nawet w żabce i na budowie chcą zatrudniać na B2B xD Czyli jak zwykle z opcji która była fajnym urozmaiceniem dla ludzi zrobiono patologię bo wolny rynek.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cztero0404: Coooo? XDDDD
Przecież to zawsze była parówkowa szkoła ekonomi. Kodeks pracy zły, UE i prawa człowiek złe, nawet imigranci cacy, bo cytując memtza "to nie imigranci, to pracownicy".
Opcja dla najgorszych januszy i jełopów którym da się wmówić że jak zlikwidują minimalną, to będą więcej zarabiać (a są na minimalnej)
@Anon_Jesieniarz: swoją drogą Słabek wyrasta nam na synonim nieudacznika politycznego. W pewnym momencie, między pierwszą a drugą turą prezydenckich trzymał w rękach przyszłość Polski, jednoosobowo mógł zdecydować w którą stronę pójdzie, mógł przez zniszczenie pisu wyrosnąć na lidera całej prawicy - wybrał wtedy Batyra co zmieniło znacznie nastroje społeczne - Hołownia przestał istnieć a poparcie PL2050, PSL, Razem, Lewicy stało się marginalne. A skoro społeczeństwo zaczęło
@Jariii: Korwin jeszcze zostanie ministrem w znaczącym ministerstwie na stare lata XD chcieliście wydymac krula to teraz krul wydyma was XDdd
Dodaj tylko, że na B2B możesz dostać nawet 2x więcej, bo kasa zamiast do ZUSu i reszty złodzieji to poleci do Ciebie.
@michal_0107: Nie, nie mógłbym konfiarzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
B2B jest w większości, bo jest dużo prostsze, omija wiele papierkologi i kosztów pośrednich związanych z zatrudnianiem na umowę o pracę. Proponuję się faktycznie douczyć, zamiast powielać populizmy.
Ja zdecydowanie bym wolał pracować na B2B za na przykład 10 000 zł, niż dostawać do ręki 5000zł i obietnice od państwa, że mi wszystko zapewni.
No to w czym widzisz problem?
Nie chcesz B2B to bierz umowę o pracę.
Wielu ludzi jednak woli B2B i to ich wybór.
Chcesz im tego zakazać, bo masz inne zdanie?
Janusze biznesu są wszędzie, to od Ciebie zależy, na co się zgodzisz.
BTW jesteś na b2b? Ile odkładasz na emeryturę? Jaki masz plan na to jakbyś nie mógł od jutra pracować?
Zawsze jest jakiś wybór, to tylko kwestia pracy nad sobą i szukania.
Spytaj lepiej niemieckich januszy biznesu, gdzie nie ma ZUSu i sami muszą sobie odkładać.
Jak myślisz - niemieccy przedsiębiorcy jedzą tynk na starość, bo im się nie chciało oszczędzać?
Pisałem wyżej, że obecnie nie jestem na działalności. Kiedyś miałem wybór, umowę czy działalność i wybrałem