Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z agresywnym zachowaniem psa wobec rodziny?
Mam w domu małego psa, mieszańca jamnika. Ogólnie jest spoko, ale czasami potrafi zachowywać się agresywnie i kompletnie nie wiadomo, od czego to zależy. Większość dnia spędza z mamą, bo siostra chodzi do szkoły, ale tak naprawdę najbardziej jest przywiązany właśnie do siostry - najbardziej cieszy się na jej powroty, śpi w jej pokoju pod łóżkiem itd.

Problem pojawia się rano. Kiedy mama wchodzi do pokoju obudzić siostrę do szkoły, pies potrafi zacząć warczeć i szczekać, jakby ktoś obcy wszedł do pokoju. Wygląda to tak, jakby bronił terytorium albo siostry.

Nie bardzo wiem, co z tym zrobić, bo nie mieszkam tam na co dzień. Dziwne jest to, że pies i tak większość czasu spędza z mamą, a mimo to właśnie na nią tak reaguje w pokoju siostry. Miał ktoś podobną sytuację albo wie, skąd takie zachowanie i jak sobie z tym poradzić?||

#psy #zwierzeta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: _To sprawa dla @WielkiNos_

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: siostra powinna psa opierodlić xd
A oprócz tego pytanie - czy pies ma własne posłanie, osłonięte od wejścia, w którym nikt mu nie przeszkadza? Czy ktoś go próbował wyganiać spod tego łóżka?
  • Odpowiedz
@DonVittorio: ja nie chcę nic mówić, ale ja jestem team brak awersji w pracy z psem xd ale faktycznie często spotykam się z tym, że ludzie się boją postawić jakiekolwiek granice, zabronić psu robić rzeczy, przejąć czasem kontrolę, a potem płacz, bo pies sam podejmuje decyzje i odwala maniane.
  • Odpowiedz