Wpis z mikrobloga

To nie trzeci stopień alarmowy Charlie tylko trzeci stopień patologii. Policja we Wałczu zatrzymała, pozbawiła wolności i zarekwirowała sprzęt niepełnosprawnego chłopaka!

Ostatnio zatrzymano osobę, która według zebranych dowodów miała planować zamach terrorystyczny na jednym z jarmarków w Polsce. Czy w związku z tym mamy teraz zatrzymywać przypadkowych ludzi na jarmarkach, zabierać ich na policje, przeszukiwać im domy, bo może też są potencjalnymi zamachowcami?

Teraz zaczynam mieć obawy, że jeśli coś niepokojącego zobaczę, to będę bał się o tym zgłosić, żeby od razu nie stać się podejrzanym. Budując taki strach w społeczeństwie być może w przyszłości nie unikniemy jakiejś tragedii.

#audytobywatelski #kolej #pociagi #pociagiboners
mrsopelek - To nie trzeci stopień alarmowy Charlie tylko trzeci stopień patologii. Po...

źródło: FB_IMG_1766000713698

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Teraz zaczynam mieć obawy, że jeśli coś niepokojącego zobaczę, to będę bał się o tym zgłosić, żeby od razu nie stać się podejrzanym.

@mrsopelek: Dopiero? Ja już od dawna działam w "modelu chińskim": nie moja sprawa, może się mi ktoś pod nogami przewrócić to najwyżej obejdę dookoła, lepiej nie ryzykować że mnie oskarżą o bycie w okolicy i przyczynienie się tym do wypadku.
  • Odpowiedz
@mrsopelek: Nie macie pojęcia jak bardzo tego typu zdarzenia rezonują w armii. Poziom niekompetencji i zbrodniczych działań milicji wobec obywateli, która hańbi takimi działaniami polski mundur, przekracza już masę krytyczną. W rozmowach pojawia się już tylko jedno nazwisko, z którym wiąże się jakiekolwiek nadzieje na upadek tego systemu i jest nim Braun. Jeżeli gdzieś w tym państwie można spodziewać się buntu społecznego na to wszystko, co się dzieje z tym
  • Odpowiedz