Aktywne Wpisy

wirek9111 +9
#biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałem się pomarańczy w promocji. Jakież to miałem zdziwienie kiedy okazało się przy kasie, że w sumie nie rozumiem cenówki. Stąd mam pytanie do Was: jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?
źródło: IMG_9649
Pobierz
nowszyja +139
Kolejna sobota bez możliwości pospania dłużej, bo od wczesnych godzin porannych ujadanie kundli za oknami. Czasami czuję się jakbym mieszkał w schronisku dla zwierząt. Psierdolnieci to największa patologia w polskich miastach. Nie pamiętam kiedy ostatnio słyszałem płacz dziecka, za to ujadanie psów bez przerwy. Psiarze to banda egoistów, którzy zatruwają życie wszystkim dookoła, a dodatkowo zasyfiają polskie miasta.
#psiarze #psierdolnieci #polska #patologiazmiasta
#psiarze #psierdolnieci #polska #patologiazmiasta

Parfums de Marly Percival to chyba najbardziej designerskie perfumy wśród niszowych marek, jakie miałem okazję testować. Otwarcie jest świeże, z aromatycznym akordem, lawendą i przyprawami. Czuć kolendrę, a także mandarynkę i trochę bergamotki. W tle zapach uzupełniają lekkie kwiatowe nuty, geranium, może ciut jaśminu. Jest również ambroksan i to w całkiem sporej ilości, a w bazie znajdują się drzewno ambrowe nuty wraz z piżmem, uwydatniającym się głównie w drydownie.
Kompozycja jest męska, uniwersalna i bardzo bezpieczna do noszenia. Zapach swoim stylem przypomina niebieski żel pod prysznic, lub dezodorant. W tej cenie oczekiwałbym chociaż, by były to najlepiej ułożone perfumy w tej kategorii, ale nie odnoszę wrażenia by swoją jakością przewyższały tańsze alternatywy. Ponadto nie należąc do fanów ambroksanu, uważam że jest go tutaj za dużo. Nie jest to zły zapach, ale zwyczajny i co najmniej dwa razy za drogi.
Parametry jak na świeżą kompozycję są dobre, a ogólnie przeciętne. Żywotność jest około ośmiogdzinna przy niezbyt mocnej projekcji. Całościowo Percival mnie do siebie nie przekonał i choć nie należę nawet do szczególnych fanów PDM, jest według mnie jedną z ich najmniej interesujących pozycji. W porządku perfumy do biura, które niemal na pewno spodobają się otoczeniu, ale nic więcej. Ocena końcowa 5/10
Zapach 6/10
Projekcja 5/10
Żywotność 7/10
Jakość/Cena 3/10
pozostałe recki
źródło: Percival
PobierzTo mały krok dla człowieka, ale dla karła normalny.