Wpis z mikrobloga

a z drugiej strony - zrobiłem studia w wyższej szkole robienia hałasu proszem mnie dać 15k netto bo ja mam studia i mi się należy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nairoht: a z drugiej strony zawodówka i tyranie na 3 zmianach do końca życia i modlenie się o chociaż średnią krajową.
  • Odpowiedz
Ja tam widzę w tym zjawisku pozytywy. Jest bardzo dużo ludzi, którzy wybierają studia bezużyteczne, podczas gdy bardzo praktyczne zawody po prostu będą potrzebne i nie trzeba ich jakoś specjalnie uzasadniać. Rynek pracy, który 20 lat temu wymagał formalnego wykształcenia dzisiaj już leczy tego raka i coraz bardziej liczy się to ile faktycznie jesteś w stanie zrobić. Bardzo dobrze, że rzeczywistość dzisiaj wymusza na ludziach odchodzenie od tych kierunków studiów, które nie
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: do tych co tak piszą nie dociera, że ogarnięci i niogarnięci ludzie są po obu stronach barykady. Ale i tak wszelkie statystyki mówią jasno, im wyższe wykształcenie tym statystycznie lepsze zarobki i niższe bezrobocie. Co z tego, że jeden glazurnik otworzył działalność i kasuje po 50 k miesięcznie jak na jednego takiego przypada 10 alkoholików w dorywczych pracach na czarno i 30 na najniższej?
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: Ale się zesrałeś xD Pewnie dostałeś jakąś wycenę remontu łazienki lub mebli kuchennych od jakiegoś chłopka roztropka po gimnazjum opewająca na połowę twoich rocznych zarobków po studiach na jakimś gównokierunku xD
  • Odpowiedz
@Zabi96: a ile znasz tych bajecznie bogatych ludzi po zawodowce? Bo ja ani jednego a prawie 1/3 mojej klasy z gimnazjum poszła do zawodówki i żaden z nich nie otrzymal do tej pory tych olbrzymich pieniędzy. Jeżeli już jakas firma przynosi dobre pieniądze, to soe pozniej okazuje ze jest rodzinna, czyli j@biesz za pół darmo ponad 8 godzin dziennie i to do momentu aż krzyż Ci nie wysiądzie.
Wolę byc
  • Odpowiedz