Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 212
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Prawdziwy_Oponiarz wiem, że to wygląda jak totalna głupota z boku, ale to się nie wzięło z kosmosu. Poszedłem po liceum na typowe humanistyczne studia „dla pasji”, a nie pod rynek. Po magisterce okazało się, że nikomu taki profil nie jest potrzebny, więc latami łatałem się śmieciówkami i pracami typu magazyn / call center / kurier. Przez to mam małe doświadczenie zawodowe „na papierze” i żadnych solidnych zarobków, żeby normalnie odłożyć kasę.
  • Odpowiedz
  • 3
@kanguru serio, wolałbym napisać że to bait, ale to się naprawdę odwaliło.
Na kursie było klasyczne PUA: „zimne podejścia”, „przełamywanie oporu”, gotowe teksty z e-booka typu 69 openerów, plus moduł o klubach. Trener tłukł, że mam robić dziennie X podejść i „statystyka w końcu zadziała”.
W praktyce wyglądało to tak, że w galerii leciałem z tekstami w stylu:
– „Hej, musiałem podejść, bo wyglądasz jak dziewczyna, która ma najciekawsze story na Insta”
albo
– „Cześć, zatrzymałem
  • Odpowiedz
@kanguru k---a, ja wiem że to jest bajt, nie ma mowy żeby ktoś tak przyhebany pisał sensownie, ale po tym czego się na wykopie naczytałem... To może być najlepszy bajt od czasów kolesia podszywającego się pod łaskę z HR przez całe lata.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Prawdziwy_Oponiarz piszę „sensownie”, bo mam za sobą humanistyczne studia i trochę obycia z tekstem, nie dlatego, że to bait
Problem w tym, że poza klawiaturą byłem totalnie nieogarnięty społecznie i dopiero teraz mnie to gryzie.
  • Odpowiedz
  • 4
@Prawdziwy_Oponiarz no ale serio, co miałem robić do końca życia – być prawiczkiem i udawać, że mi to nie przeszkadza? 🤷‍♂️
Godność i wychowanie nie pozwalały mi iść na dziwki, więc stwierdziłem, że zaryzykuję z tym całym PUA zamiast siedzieć w miejscu i patrzeć jak lata uciekają.
  • Odpowiedz
zamiast siedzieć w miejscu i patrzeć jak lata uciekają.

@Sakon72: zato teraz będziesz odwalać farmazony i tak nic nie zmienisz ale przynajmniej masz chwilówki
Braku kanciastej szczęki nie zmieni żadne pua

• Odpowiedz
  • 2
@Janusz_Rekina znam masę typów bez kanciastej szczęki, z okrągłą gębą, garbem i 170 cm w kapeluszu, a mają normalnie dziewczyny/żony i dzieci. Sama szczęka życia nie robi, liczy się całość + to, że w ogóle wychodzisz do ludzi. Ja nie mogę się teraz zwinąć w kulkę i stwierdzić „no trudno, taki los przegrywa”, bo mam jedno życie i jak się poddam na tym etapie, to już w ogóle pozamiatane.
  • Odpowiedz
@Sakon72:

hej, wyglądasz jak ktoś, kto ma najlepsze stories na Insta” albo „zatrzymałem cię, bo masz vibe osoby, z którą można uciec z tego nudnego klubu”

Słodki Jezu... Ty dałeś 11k za g---o tego typu? Nawet jeśli jakimś cudem to zadziała to jak Ty będziesz z tą osobą rozmawiał dalej jak sztycę którą masz w dupie czuć na kilometr. Zaakceptuj fakt w którym się znalazłeś i tyle xD
UsmiechnietyAnon - @Sakon72:
hej, wyglądasz jak ktoś, kto ma najlepsze stories na Ins...

źródło: 1000012903

Pobierz
  • Odpowiedz
Teksty typu: „hej, wyglądasz jak ktoś, kto ma najlepsze stories na Insta” albo „zatrzymałem cię, bo masz vibe osoby, z którą można uciec z tego nudnego klubu” .

@Sakon72: A Gdzie "Bolało jak spadłaś z nieba" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sakon72: strasznie to wszystko smutne i trąci mocno desperacją. Już bym wolał kupić za tą kasę dobrą lalkę do ruchania,albo prostytutke na kilka nocy.

Po samych pytaniach widać że tego nie ogarniesz,odpuść mordo. A te teksty są mocno żenujące.

Chociaż myślę i mam nadzieję że to żart. Jeśli nie to współczuję
  • Odpowiedz
@Sakon72: W klubie na szczęście będzie za głośno, żeby mówić te żałosne teksty. Większość loszek po takim zagadaniu szybciej ucieknie niż będzie ciągnęła dalej temat. W klubie to lepiej obniżyć poziom krwi w alkoholu i uderzyć w taniec bez gadki, dopiero po paru minutach tańca coś rzucić "super tańczysz" ; "ładnie pachniesz", a dopiero po paru piosenkach tańczenia zaproponować czy się czegoś napije w barze. Uderzać w samotne laski na
  • Odpowiedz