Aktywne Wpisy

cukierkowa +19
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
gaz_wieprzowy +34
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

https://1password.com/blog/cracking-challenge-update
💡1Password podsumował wyniki swojego „Cracking Challenge” - konkursu, w którym eksperci próbowali łamać hasła kont użytkowników symulując sytuację, w której atakujący ma już skradzione dane z dysku ofiary. Z obliczeń wynika, że koszt wykonania ~4,3 mld prób (2^32) to ok. 6 USD - tyle mniej więcej trzeba wydać na sprzęt i energię.
🔐 Hasła wygenerowane losowo przez generator są znacznie trudniejsze do złamania niż te, które wymyślamy sami.
Na przykład: 3 losowe słowa ze stałym separatorem mogą kosztować ~4 200 USD, 4 słowa to już ~76 000 000 USD. Warianty z cyframi/symbolami dochodzą do setek miliardów czy bilionów USD.
📌 Wniosek: w praktyce nie chodzi tylko o czas jaki zajmuje łamanie - ważne jest ile to kosztuje atakującego. Im więcej losowości i długości w haśle, tym wykładniczo większy koszt ataku.
Ja generuję hasła na https://niezgadniesz.pl - mocne i możliwe do zapamiętania hasła. Idealne do managera haseł lub maila.
#cyberbezpieczenstwo #technologia #hasla #internet #security #bezpieczenstwo #programowanie #webdev
Generowanie hasła online? No, na pewno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generator diceware jest w keepassxc a polskie listy słów w necie.
Jeżeli używasz keepassxc i diceware to temat masz odhaczony - gratuluję dobrego podejścia do tematu:) Ale gdybyś chciał wygenować "sensownie" brzmiące po polsku hasła typu zieleńszy-krążownik-przywołuje-cętkowane-lutety to zapraszam:)
Generator działa w pełni po stronie przeglądarki. Wystarczy wejść na stronę i wyłączyć neta, żeby się przekonać - wszystko działa. Dzięki za zwrócenie uwagi, warto to wyraźnie zaznaczyć na stronie:)
I cyk mamy parę milionów rekordów, które z dużym prawdopodobieństwem ktoś użył
chapeau bas (。◕‿‿◕。)
Zamiast bawić się w takie coś to mam dla Ciebie lepszy deal, nie trzeba żadnych danych zbierać - piny do kart płatniczych to po kolei 0000, 0001 .... 9999. Nic tylko iść i robić włamy... ( ͡º ͜ʖ͡º)
A wracając do zapisywania haseł na stronie, możesz to sam sprawdzić. Wejdź na