Wpis z mikrobloga

✨️ Refleksje na temat bycia gejem w Polsce
Czasami mam żal, myślę "panie boże czemu nie uczyniłeś mnie gejem". Polska to najlepszy kraj do bycia gejem nawet z tym nie dilujcie.

Takiego związku nie da się sformalizować. Żadnego zastraszania, ciągania po sądach itd, ta sama płeć więc obowiązki też te same. Które są w sumie zajebiście proste. Posprzątać, zrobić pranie, opłacić rachunek?

W rodzinie nikt nie powie przy stole "no to kiedy ślub chłopaki" - zero presji. Totalna czilera.

I nie ma że "zmienił(a) się po ślubie". I nie ma że chłop na chłopa po rozstaniu ma płacić bo drugiemu się nie chce pracować.

Żal mi jak patrzę na znajomych gejów że urodziłem się inny.

#zwiazki #malzenstwo #oswiadczenie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
ułożona-społeczniczka-94: Z rozmów z moimi homoseksualnymi kolegami wynika, że wcale nie mają tak kolorowo. Tzn. nie wiem jak w kwestiach wymienionych przez ciebie, ale mają innego typu problemy, np:
-wyzwiska i wpie*dol od sebiksów za sam wygląd, a co dopiero jak ośmielą się okazać uczucia publicznie,
-dramaty rodzinne - nie każdy ma otwartych i akceptujących rodziców, czasami ujawnienie swojej orientacji to zerwanie kontaktu przez rodzinę,
-wciąż jeszcze obecny w wielu środowiskach ostracyzm społeczny, a
  • Odpowiedz
Żadnego zastraszania, ciągania po sądach itd, ta sama płeć więc obowiązki też te same. Które są w sumie zajebiście proste.

@mirko_anonim: przecież nawet geje bawią się w gender roles i jeden udaje kobietę, a drugi "udaje" faceta.
  • Odpowiedz