Wpis z mikrobloga

Daj plusa jeśli:

- Nigdy nie miałeś subskrypcji Netflixa, Spotify ani innych serwisów streamingowych
- Nigdy nie miałeś Tik-Toka, ani nie przeglądałeś żadnych rolek itp.
- Nigdy nie zjadłeś dubajskiego pączka z ej aj

#heheszki
LeVr - Daj plusa jeśli:

- Nigdy nie miałeś subskrypcji Netflixa, Spotify ani innych ...

źródło: obraz_2025-12-10_134642105

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeVr: nigdy nie miałem problemów z DRM w samochodzie czy zapchanym filtrem dpf, kolejką do ładowarki czy dolewaniem ad blue

Nie miałem problemów z wycofaniem filmu z Netflix nie miałem problemów z rosnącymi
ratami kredytu konsumenckiego

Nie miałem problemu z niespełnieniem wymagań Windows 11, updatem nie pozwalającym na używanie komputera
  • Odpowiedz
@LeVr
Tylko prawilne CDA za 24 zł netflixa miałem jakiś czas ale zbyt lewacki, tiktoków żadnych nie oglądam i dubajskich gówien nie jem, szorty na YouTubie niestety oglądam( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@LeVr: Miałem netflixa za 1zł na chwilę jak chciałem sprawdzić, i miałem amazon na pół roku bo dawali za darmo to skorzystałem i przy okazji sprawdziłem.
Nie korzystam z tych serwisów i nie mam ogólnie żadnej subskrypcji.

Nie miałem tik toka, wchodziłem na tą stronę ale nie wiem o co w tym chodzi.

ostatniego zdania nie rozumiem. nie wiem co to jest dubajski pączek z ai.. co że sztuczna inteligencja
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: ale w tym rzecz, że ja nie chcę szukać muzyki - chcę za koszt głupich 30 zł mieć dostęp do praktycznie wszystkich albumów jakie wyjdą, nawet dzisiaj. W dobrej jakości, w jednym miejscu. Płacę za wygodę, bo muzyka to jedno z moich głównych hobby.
Do tego YT gdy chcę obejrzeć jakiś ciekawy bootleg z koncertu live lub wywiad i mam wszystko czego potrzeba.
Ps. Jeszcze tak a propo Twojego
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: Trochę bez sensu. Szkoda Ci 30 zł na miesięczny abonament a tymczasem chcesz kupować fizyczne nośniki seriali, których jeszcze nie oglądałeś więc nie wiesz nawet czy Ci podejdą (abstrahując, że część starych seriali czy filmów nie dostaniesz w tej formie). W kinie puszczają tylko nowe produkcje, a cena jednego biletu przekracza na ogół miesięczny koszt dostępu do platformy streamingowej.
I nawet choćbym chciał pochwalić takie oldschoolowe podejście i płacenie
  • Odpowiedz
  • 0
@music_has_the_right_to_children: Tak, szkoda mi 30 pln za dostęp do aplikacji w której jest mniej utworów niż na YouTube.
Nie rozumiem jak można płacić za coś co jest na YT za darmo i pomimo tego że jest za darmo, jest tam więcej contentu,

I nie ważne nawet jakiego typu muzyki szukam czy jest to coś nowego czy starego, na Spoti zawsze brakuje jakiegoś albumu czy pojedynczych utworów.

Zbieranie fizycznych kopii wzięło
  • Odpowiedz
@Rustyyyy *twórcom
YT nie jest za darmo, YT Premium kosztuje 30 zł/mc a jeśli nie przeszkadzają Ci reklamy na YT to Spotify też oferuje darmowe konto z reklamami.
Także ja płacę kilkadziesiąt złotych za to co najcenniejsze czyli własną wygodę i dostęp do tysięcy filmów serialów i albumów - a Ty bawisz się torrentami, szukasz fizycznych kopii czy tracisz czas w salach kinowych. Ja swoją muzykę mam skatalogowaną i gotową do
  • Odpowiedz
  • 0
@music_has_the_right_to_children: Jakie YT premium? Ablock wystarczy, Spoti jest bardziej wybredne i skrypty blokujące reklamy bywają wybredne.

Plus nie wiem o jakiej wygodzie mowa, zainstalowanie adblocka czy pobranie muzyki z internetu wymaga mniejszej ilości kliknięć niż przepisywanie numerów karty kredytowej. Czy zastanawianie się gdzie dany film będzie za miesiąc, a po znalezieniu platformy która go kupiła, znowu przepisywać numery karty płatniczej.

To nazywasz wygodą?

Aha i jak pojedziesz do innego kraju
  • Odpowiedz
@Rustyyyy tak z ciekawości sprawdziłem jak to faktycznie jest z dostępnością pełnej dyskografii na YT.
Dla przykładu - Norah Jones - są jakieś pojedyncze albumy, rolki czy nagrania koncertów - brak jednak głównych albumów. Tzn są, wrzucone na dziko kilkanaście lat temu przez jakieś randomowe konta, więc w każdej chwili mogą zniknąć i ich jakość pozostawia wiele do życzenia.
Biosphere, Mr.Oizo - pojedyncze albumy, brak nawet konta twórcy.
Jeden z głośniejszych albumów elektronicznych
  • Odpowiedz