Aktywne Wpisy
mlody91pl +5
#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale

izimizixdd +6
Otwieram swój wątek porad życiowych, będę konkurencją dla @MackaCthulhu.
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Komentarz usunięty przez moderatora
a poważniej, to nie ewolucja nas prowadzi tylko my sami. To na pewno jest efekt spowodowany przez człowieka, typu coś co spożywamy i za wolno działają naturalne procesy aby to 'naprawić'.
pytanie w stylu: dlaczego palenie tytoniu skraca życie, przecież ewolucja powinna nas zmieniać aby nam tytoń nie szkodził???
Ewolucja to nie jest jakiś świadomy byt, posiadający jakąś celowość w swoim działaniu lub coś takiego.
Ewolucja to losowość i przypadkowość w mutacjach genetycznych (oczywiście losowość w zakresie nie absolutnym,
https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/endocrine
@10129: Dlaczego powinna?
@niebieskatrytytka: nie moja wypowiedź, ale to sarkazm
@niebieskatrytytka: no właśnie wręcz przeciwnie, to jest jawna kpina z takiego myślenia
@LeVentLeCri: Z jakiego?
@LeVentLeCri: Nie wiemy co uważa, więc nie wiemy na czym polega ironia. Może nas jak najbardziej dostosować w zależności od presji czynnika i związkiem statystycznym z płodnością i przeżywalnością populacji.
@niebieskatrytytka: ciężko o bardziej oczywistą ironię. Przeczytaj sobie jego komentarz jeszcze raz, dla ułatwienia cytuję (część sarkastyczna jest pogrubiona):
@LeVentLeCri: Już trzy pojęcia wprowadziłeś, według ciebie ten komentarz to kpina, sarkazm i ironia a to nie są wprost synonimy. Więc czym on jest.
@LeVentLeCri: Nie sugeruje nic odwrotnego, to pytanie o przesłanki nie wyrażałam nim opinii.