Wpis z mikrobloga

checkfresh.net jest scamem !

Jakby ktoś zastanawiał sie czy ta strona prawidłowo sprawdza oryginalność perfum to... nie. Nie sprawdza.
Właśnie sprawdzałem swojego Cartier declaration i na każdej innej stronie numer partii jest niewłaściwy oprócz checkfresh który.. mówi że jest ok ale za każdym razem wskazuje inna date produkcji.

Co więcej nie polecam zakupów drogich perfum w sklepie NOTINO.pl bo sprzedają podróbki.

checkfresh.net is scam !

If anyone's wondering if this website properly checks perfume authenticity, well... no. It doesn't. I just checked my Cartier Declaration, and the batch number is incorrect on every other website, except for Checkfresh, which says it's OK but shows a different production date each time.

#perfumy #reddit #kosmetyki #notino
4pietrowydrapaczchmur - checkfresh.net jest scamem !

Jakby ktoś zastanawiał sie czy ...

źródło: Screenshot

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skąd oskarżenie że Notino sprzedało fejka?

@lubie_placki1: Pewnie z tego samego co zwykle, "bo pachnie inaczej niż coś, co kupiłem/-am wiele lat temu". To nic że zapach w międzyczasie przeszedł szereg reformulacji spowodowanych np. zmianami w przepisach, to nie ma znaczenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ale jedynym dowodem na oryginalność produktu jest to że batch wchodzi na jakiś randomowych stronach? Skąd oskarżenie że Notino sprzedało fejka?

@lubie_placki1: Cartier ma 4 znakowe numery partii.
Tu jest 5 znaków. Żadna strona nie identyfikuje numeru partii oprócz tej która generuje sobie daty na bieżąco.
+ Kod QR na opakowaniu nie prowadzi do niczego. Ale to najmniej ważne.
  • Odpowiedz
@4pietrowydrapaczchmur: wrzucasz jakiś post, fotek nie ma, mówisz że wpisałeś batcha gdzieś i nie wchodzi, oskarżasz notino o sprzedaż fejka… przecież to jest strona do sprawdzania batcha z jakąś bazą danych, oczywiście że mogą być pomyłki, szczególnie jak masz jakiegoś najnowszego batcha. Wpisz F batch creeda, też wyjdzie ze wszystkie flakony to fejk bo najczęściej nie wchodzą :D
  • Odpowiedz
@czasowstrzymywacz: taa. Używane i rozpakowane perfumy przyjmą. Z takimi radami to lepiej sie nie odzywaj.
Tym bardziej jak nie masz innych pomysłów na sprawdzenie oryginalności.
Ponieważ zapach może być nawet ten sam, ale czas w jakim sie ulatnia jest inny i to trudno udowodnić.
Napisałem tez do Cartiera z zapytaniem czemu na opakowaniu mam 5 znakowe oznaczenie partii.
Ciekawe co odpisza i czy wogóle odpiszą.
Jeśli potwierdza auterntyczność to nie zamierzam jednak kasować
4pietrowydrapaczchmur - @czasowstrzymywacz: taa. Używane i rozpakowane perfumy przyjm...

źródło: cartier

Pobierz
  • Odpowiedz
Napisałem tez do Cartiera z zapytaniem czemu na opakowaniu mam 5 znakowe oznaczenie partii.

Ciekawe co odpisza i czy wogóle odpiszą.

@4pietrowydrapaczchmur: Najpewniej oleją takie pytanie lub odpiszą, że batch jest oznaczeniem na użytek producenta i nie będą wyjaśniać jego znaczenia lub zmian, a perfumy masz kupować tylko w renomowanych perfumeriach albo na stronie producenta.

Poza tym wszystkie strony typu checkfresh nie korzystają z żadnej bazy udostępnianej przez producentów i
  • Odpowiedz
@4pietrowydrapaczchmur: Dziesięć osób tłumaczy Ci, że sprawdzenie batch code’u nie daje żadnej gwarancji oryginalności, a Ty dalej swoje. I tak, spora część ludzi na tym tagu to faktycznie eksperci od perfum, więc prześmiewcze teksty możesz kierować co najwyżej do pani w Sephorze, a nie tutaj.

Myślisz, że firma, która potrafi sensownie podrobić pudełko, flakon i sam zapach, nie umiałaby przepisać batch code’u z oryginalnych perfum z drogerii, żeby wyglądał prawdziwie?
  • Odpowiedz