Aktywne Wpisy

bArrek +36
Byłem wczoraj w takiej knajpie w mieście po odbiór zamówienia z apki dla biedaków no i knajpka taka fajna elehancka klimatyczna chwilkę musiałem poczekać na zamówienie i do lady podszedł młody chłopak który siedział przy stoliku z jakąś dziewczyną nie chce tutaj bawić się we wróżbitę ale wyglądało mi to na randkę chłopak podszedł do lady i powiedział że chce zapalić rachunek był spory ponad 150zl i tylko wyciągnął kartę przyłożył i

Kadet20 +116
Audi lub BMW? ✅️
Karyna nagrywająca storkę? ✅️
Żałosna nuta w tle? ✅️
Storka nagrywana w nocy na długiej prostej? ✅️
Zbliżenie na prędkościomierz? ✅️
Szacun karyn i sebixów na rejonie? MOCARNY ✅️
Karyna nagrywająca storkę? ✅️
Żałosna nuta w tle? ✅️
Storka nagrywana w nocy na długiej prostej? ✅️
Zbliżenie na prędkościomierz? ✅️
Szacun karyn i sebixów na rejonie? MOCARNY ✅️
źródło: 1000027312
Pobierz

Xerjoff Zefiro. Pozycja, która wyróżnia się wśród innych kadzidlaków, mocnym przyprawowym akcentem. Otwarcie jest nietuzinkowe, z wyczuwalnym elemi oraz ciepłym korzennym i aromatycznym akordem. Rzeczywiście obecne jest białe wino, a w tle przebija się nieco ziołowych akcentów i bergamotka, która jednak szybko zanika. Jest kardamon, wraz z cynamonem i delikatną słodyczą. Z czasem pojawia się też trochę goździka.
Samo kadzidło nie wybija się z początku na pierwszy plan, a uzupełnia zapach. Dopiero przechodząc w drydown, gdy pozostają oprócz niego głównie ambrowo drzewne nuty bazy, staje się dominującym elementem. Ogólnie kompozycja jest złożona, dosyć ciężka i nieco wymagająca. Dla osób lubiących kadzidlane klimaty, warte przetestowania perfumy, jednak odradzam zakupu w ciemno.
Parametry są bardzo dobre, zarówno żywotność jak i projekcja. Jak dla mnie zapach zdecydowanie dla mężczyzn, na jesień i zimę. Wśród licznych Xerjoffów trochę niedoceniana i ciekawsza pozycja od niektórych częściej wymienianych perfum tej marki. Najwięcej dzieje się na początku, a sam drydown jest już mniej oryginalny, ale całościowo i tak wypada fajnie. Ocena końcowa 8/10
Zapach 8/10
Projekcja 8/10
Żywotność 7.5/10
Jakość/Cena 7/10
pozostałe recki
źródło: Zefiro
Pobierz