Wpis z mikrobloga

@fidelio-fidelio: Ale Memcen ma rację. Jeżeli Poślica Sprawozdawczyni nie potrafiła nawet przeczytać z kartki niektórych słów podczas sprawozdania z prac nad ustawą to świadczy dobitnie o tym że nad ustawą pracowali ludzie niemający pojęcia o temacie. Można Memcena lubic albo i nie, ale tutaj ma rację jak nigdy.
  • Odpowiedz
  • 187
@NiebieskiWStringach: ale wiesz ze nad tymi ustawami nie pracują ci posłowie ??? Oni są dosłownie tylko od złożenia tego. Podobnie jak minister tak naprawdę nie musi się znać na jakimś temacie bo on jest tylko żeby przedstawić jakiś projekt premierowi (ktory przygotowuja ludzie zatrudnieni do tego). Ciekawe że mówi to Memcen który właśnie o tym mówił w wywiadzie u Wojewódzkiego i tego drugiego.
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: w większości nie pracuje ale jak firmujesz to swoim nazwiskiem albo jak występujesz na konferencjach to lepiej żebyś coś z tego wiedział xd
Równie dobrze można powiedzieć że trener reprezentacji nie ustala taktyki tylko jego asystenci
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: tu akurat Rymanowski ma rację, czy ta ustawa będzie czy nie będzie to nic nie zmieni. No ale zaatakował Tuska to silniczki muszą bronić, nawet jeśli bronią kolejnego zamortyzmu i większej kontroli xD
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio ja wiem, że do Sylwestra jeszcze trochę i nie ma co się bawić w wróżby na następny rok, ale śmierdzi mi Rymanowskim w Republice lub tym czymś Karnowskich w 2026 roku. I takim typu patrzcie! Propagandzista TVN u nas! Nie brak opinii, że głosimy prawdę i ludzie związani z Tuskiem odwracają się od niego.
  • Odpowiedz
  • 1
@fidelio-fidelio prawda jest taka, że różnicą będzie totalny nadzór KNF. Czyli zawsze wiadomo kto wpłacił, ile wypłacił, ile dokładnie, aby można było zawsze pobrać należny podatek.
A to, że ileś osób zostało oszukanych... Cóż :)
Jak wpłacali na lewo, bo ktoś naciągnął na super inwestycję jak nigeryjski książę.
Tak jak jestem totalnym antypis, tak tutaj chodzi jedynie o totalna kontrolę państwa nad krypto.
A po co? No wiadomo, że chodzi o
  • Odpowiedz
Ale Sikorski nie napisał że przez brak ustawy bańka pęknie. Co za typ.

@szybki-bill1: Wicepremier Radosław Sikorki skomentował zawetowanie przez prezydenta Karola Nawrockiego ustawy dotyczącej rynku kryptowalut. "Gdy bańka pęknie i tysiące Polaków straci swoje oszczędności przynajmniej będą wiedzieli komu podziękować" - podkreślił.

Jak to rozumiec? Komu maja podziekować?
  • Odpowiedz
@ray7: ta ustawa kryptowalutowa to największy bubel jaki rząd próbuje wprowadzić od lat. Zamiast wprowadzić absolutne minimum, które wymusza na nas europejskie MiCA to postanowili dokręcić śrubę jeszcze bardziej niż to potrzebne i zniszczyć rynek firm kryptowalutowych w Polsce. Jeszcze próbują za tym lobbować argumentem, że to po to żeby Polscy inwestorzy nie stracili. Inwestorów indywidualnych to specjalnie nie dotknie, będą kupować od firm zarejestrowanych i płacących podatki za granicą,
  • Odpowiedz