Wpis z mikrobloga

@marek-pikador: Niby nie dużo ale każdy z nich ma rodzinę a to powiększa tą liczbę kilkukrotnie. Jedyny sposób na wygaszenie tego jest zamknięcie wszystkich szkół górniczych i problem zniknie sam w ciągu dekady. Ale kto by na to wpadł.
  • Odpowiedz
@ossprime ależ oczywiście. Napisał przciez, jednak możliwe że dopóki spalamy ten węgiel to się opłaca. Chodź jeszcze szybsza emerytura itp. to nie takie łatwe

Pomysł sam, dopłacasz ale cała kasa zostaje na rynku.
  • Odpowiedz
  • 2
@fraciu: Mogę coś kupić za 10 albo 30 złotych - co mi się bardziej opłaca? Górnicy w tym czasie mogliby wykonywać jakąś inną, pożyteczną pracę.
  • Odpowiedz
@ossprime to zależy xD ile z tej tony ściągniesz w podatkach sportem, ile z pensji górnika zostaje w obiegu itp.

Te 10zl po prostu wydajesz i wysyłasz do innego kraju.
  • Odpowiedz
@ossprime no bo musimy. Ale co ma piernik do wiatraka?

Tak samo można powiedzieć że w eu i USA nie opłaca się uprawiać roli bez dotacji. To też to najlepiej zaorać?
  • Odpowiedz
@marek-pikador ale ta kasa zostaje xD i możliwe że to bardziej się opłaca. Chodź pisałem że wadliwe licząc razem z przywilejem emerytalnym. Po prostu ta kasa tu zostaję.

Już skończcie z tym wolnym rynkiem który nigdy nie istniał.
  • Odpowiedz
@ossprime no i to znów nie takie łatwe, bo kraje postawiły na specjalizację. I masz rację że wyszło pewnie drożej robić wszystko, ale też pewnie nie każdy kraj mógłby sobie na to pozwolić. Tu też trzeba by popatrzeć na deficyty handlowe itp.
  • Odpowiedz