Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1780
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +318
źródło: 1000005415
Pobierz

Tytuł:
Wojna światówAutor:
Herbert George WellsGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788395023880Wydawnictwo:
AleksandriaForma książki:
audiobookWstyd się przyznać, ale pomimo zamiłowania do sci-fi i fantasy, do tej pory jeszcze tej kultowej pozycji nie czytałem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Oczekiwania miałem wygórowane, bo film z 2005 uwielbiam (głównie za Trójnogi, a zwłaszcza za ich dźwięk - jest to najbardziej złodupny dźwięk w historii kina i nie zapraszam do dyskusji ( ͡º ͜ʖ͡º) ) + jak zapewne wielu słyszałem urban legend o tym, jak wielki popłoch wywołało pierwsze amerykańskie słuchowisko "The War of the Worlds" w radiu. Miałem więc nadzieję, że będę wręcz przerażony. Niestety, tak się nie stało.
Na plus zaliczam jednak lektora (w tej roli Filip Kosior), jak i ciekawy zabieg z tym, że książka jest jakby "pamiętnikiem", w którym pisarz opisuje swoje wspomnienia z inwazji Marsjan. Ogólnie należy oczywiście z takim klasykiem się zapoznać i jest to ciekawa lektura, ale liczyłem na coś więcej.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: Wojna_Światów
Pobierznajlepiej w komplecie ze słuchowiskiem CBS
https://www.youtube.com/watch?v=Poii8JAbtng