Wpis z mikrobloga

Utknąłem w powiatowym mieście bez żadnej wizji przyszłości, do większego miasta nie opłaca się wyjeżdżać bo wynajem kosztuje połowę pensji #przegryw
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Huop_z_lasu: ( ͡° ͜ʖ ͡°) dobra rada - zmień pracę weź kredyt. Zagranica skończyła się długo przed koroną a jeśli nawet to już widzę te pokłady dynaminy u opa gdzie robi prawko na autobus, dyma za granicę a potem otwiera własny biznes skoro godzina jazdy do lepszej roboty to już góra nie do przeskoczenia.
  • Odpowiedz
@Huop_z_lasu: Jemu chodzi o to że przez agencje będzie z patologią mieszkać, a samemu się nie opłaca wynajmować bo zostanie mu tyle co w Polsce. Tam można jechać obecnie jak masz 4 dobrych kumpli, albo dziewczynę i kumpla z dziewczyną żeby mieszkanie razem wynajmować.

Jedyna droga to edukacja, a jak jest głupi to TIRy.
  • Odpowiedz
@Huop_z_lasu: Wybacz - nie wiedziałem, że szala przegrywu przechyliła się tak bardzo w stronę relacji socjalnych. Jeszcze niedawno wyjście do żabki czy zmiana brązowych gaci było na równi ze skokiem na bungee a teraz kierowca autobusu to jak wyrzucenie śmieci.
  • Odpowiedz
@ThinkBackwards: A idź, nawet mi nie mów. W dwójkę lipa a jeszcze w większej ilości. Czy ja wiem czy stawki ok. ? Ile zarobisz na czysto z 2000 euro będzie chociaż po odjęciu mieszkania ale do tego jeszcze wyżywienie trzeba odliczyć to z 1600 euro pewnie zostanie ?
  • Odpowiedz