Wpis z mikrobloga

Szukam pary nart (a najlepiej całego zestawu) biegowych do użytkowania na leśnych ścieżkach które nie są przygotowywane pod biegówki (czyli chyba cross country?) co polecacie? Do 2000zł najlepiej. Jeżdżę już kilka sezonów ale na pożyczanych a chciałbym w końcu mieć swoje.
Znalazłem fajny zestaw Madschuss Boss BC z butami na stronie nartybielawa.
Jak macie coś to chętnie przyjmę
#narciarstwo #narty #sportyzimowe #z-------------j #bieganie #biegowki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

do użytkowania na leśnych ścieżkach

@MazurskiSmak: Próbowałeś już takiej atrakcji? Trochę to mija się z celem. Biegówki poza przygotowaną trasą, są w większości przypadków męczarnią. Cross country to są biegówki. Definicja trochę zmienia się w zależności od kraju, ale ogólnie chodzi o cienkie narty na przygotowanej trasie, łąki, lasy. Może miałeś na myśli Backcountry Skiing( ͡º ͜ʖ͡º) Pokrywa śnieżna w lesie jest bardzo nierównomierna i
  • Odpowiedz
  • 0
@panmimoskok nikt mi nie przygotuje trasy tam mieszkam, a jeździć 20km na najbliższe miejsce gdzie trasy są mija się z celem gdy mam las 370m od domu, tylko w lesie są zwykłe drogi leśne.
Z tego co czytałem narty do Backcountry są szerokie bardzo, do przebijania się przez pola, a ja chcę coś czym pojadę po niezrobionej trasie na ubitej drodze typu piasek przysypany śniegiem. A tamte są jakby przejściowe między
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: Domyślałem się, że taki jest cel, ale z mojego doświadczenia taka jazda jest mało radosna. Dlatego pytałem, czy już to testowałeś. Jak będzie jeszcze w miarę świeży śnieg i temperatura to będzie ok. Leśne drogi mają to do siebie, że najwięcej śniegu będzie na środku drogi, a po bokach mało i będzie robiła się górka. Z czasem śnieg, woda będzie spadał z drzew i robił dodatkowe nierówności. Na tych
  • Odpowiedz
  • 1
@panmimoskok dobra pożyczę od kumpla crossy i śmignę, tylko niech jeszcze trochę dosypie. Ale ja w sumie nawet po lesie rowerem w śniegu lubię cisnąć, kupiłem kilka lat temu opony z kolcami schwalbe ice spiker :D
  • Odpowiedz