Wpis z mikrobloga

Krystian ma duże mniemanie o sobie, a niskie o Kai - uważa ją za bardzo brzydką. W takiej sytuacji całkowicie zrozumiałe jest, że ego buca domaga się wyrównania tej dysproporcji - ja jestem przystojny, ty jesteś wstrętnym pasztetem, więc masz mi się podlizywać, nie pyskować, gotować bigos na uspokojenie, podać kapcie i zejść z oczu.

Tymczasem Kaja robi wszystko na odwrót - pcha się mu pod nos, komentuje, obraża, wyśmiewa, podważa, stawia się. To rozwala psychikę, jak ktoś, kto powinien być twoją służącą, traktuje ciebie z góry. Nienormalne! Error!

Gdyby nie kamery to by dawno odwalił coś brutalnego.

Gdyby Kaja była ładną karynką to by Laweciarz siedział cicho jak mysz pod pantoflem i starał się zasłużyć na jej łaskę, byłby w tym tak samo żałosny i nieporadny jak teraz, ale z innej perspektywy.

#slubodpierwszegowejrzenia
Fala_Magnezu - Krystian ma duże mniemanie o sobie, a niskie o Kai - uważa ją za bardz...

źródło: 1000005220

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 29
@tromekhimself: nawet nie ma między nimi aż tak wielkiej różnicy bo on sam jest nieatrakcyjny. Gdyby on był atrakcyjny to by była inna dynamika.

@lew3k o nie nie, przy miskach percepcja się trochę zmienia. Nie wiem czy znasz jakieś modelki z MP - akurat zabawne, że ja znam, i widzę jak faceci na nie reagują - tolerują i nadskakują, a te laski potrafią być bardzo sukowate i puste. Nawet
  • Odpowiedz
  • 5
@lew3k: slubodpierwszegowejrzenia to nie jest codzienne życie tylko szopka do kamer przez parę tygodni. Wątpię, że znasz, bo by nie trzeba ci było tłumaczyć, jak faceci reagują
  • Odpowiedz
@Fala_Magnezu: może i nie ma, ale jeżeli ktoś sobie coś w głowie ubzdura to i tak mu nie przegadasz. Tak czy inaczej każdy celuje w górę, brzydka laska często chciałaby Adonisa pomimo swojej brzydoty, a chłop nawet jakjest brzydki to i tak fantazjuje o pięknych modelkach. Całość nie zmienia faktu że to wszystko jedna wielka szopka pod dramy i kliki.
  • Odpowiedz
  • 2
@Fala_Magnezu: nie wiem skąd wyciągasz wnioski na temat urody. Laweciarz nigdy złego słowa nie powiedział, ona...niekoniecznie - coś było na ślubie.
Jakbyś usłyszał za plecami od swojej żony, że jesteś brzydki i do tego biedny - to byś już na nią na pewno z uwielbieniem nie spoglądał. Niezależnie od tego jak piękna by była.
Uważam, że wyciągasz zle wnioski.
Laweciarz cicho nie siedziałby ani przy ładnej ani przy głupiej. To
  • Odpowiedz
  • 3
@Arisek:

złe wnioski wyciągasz, musisz inne popróbować bo różne są

Nie wiem czy trollujesz czy na poważnie, obie opcje są tak samo dziwne więc wzorem Laweciarza po prostu będę milczał, domyśl się
  • Odpowiedz
@tromekhimself: oni sa kompletnie z różnych swiatow, Kaja raczej widziala ze laweciarz nie pala sympatią do niej, ale przynajmniej nie nadawała na niego, nie podkrecala sie, chciala pewnie dociągnąć do końca programu. On nie poradził sobie ze swoimi emocjami i wylał na nią wiadro pomyj.
  • Odpowiedz
@Sparowek tego nie wiesz czy nie nadawala, bo na weselu po paru procentach byla bardzo szczera i bezposrednia xd. A teraz moze zwyczajnie nie pamietac po prostu przez alko co mowila w jego kontekscie.
  • Odpowiedz
@Fala_Magnezu: Ja mam po tym odcinku zupełnie inne obserwacje. Laweciarz chce sprawiać takie wrażenie, a wg mnie w głębi ma kompleksy, nawet jeśli sam przed sobą się do tego nie przyznaje. Dodatkowo jego umiejętności komunikacyjne są na zerowym poziomie. To połączenie doprowadziło do tego, że wyszedł z niego taki cham i to się zadziało w momencie kiedy podsłuchał komentarze świadkowej na swój temat. Dopowiedział sobie, że na pewno to były
  • Odpowiedz
@rio_: ależ oczywiście, że tak. Poczucie wyższości ma swoje źródło w poczuciu niższości, i odwrotnie. Ogólnie pełno paradoksów, niby niewrażliwy a przewrażliwony, ekstrawertyczny introwers, szczery chłopak z mnóstwem sekretów
  • Odpowiedz