Wpis z mikrobloga

Czy zakup dwóch takich zimówek Nokiana za 90zł łącznie , 175/65/15 z 2018 roku z 6mm bieżnika co prawda nieco popękanego pomiędzy kostkami ma sens? co ewentualnie moglibyście mi polecić z nowych dobrych a tanich zimówek? Może ktoś z was ma opony w tym rozmiarze na zbyciu? #opony #wulkanizacja #samochody #motoryzacja
DareKwiecien - Czy zakup dwóch takich zimówek Nokiana za 90zł łącznie , 175/65/15 z 2...

źródło: temp_file3297422561037181585

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DareKwiecien: nie ma sensu bo to nie klei, nokiany po 5 latach już kończą swoją zimową działalność i nie ma przyczepności na śniegu czy wodzie
Gość powinien Ci zapłacić że to od niego zabierzesz

kup nowe, nie są drogie rzeczy, w ratach nawet sprzedają, za 600-700zł myślę że coś byś znalazł najtaniej jak się da i nie było by tragedii.
  • Odpowiedz
@DareKwiecien: jak chcesz tanio i w miarę dobrze, to kup Dębice, zamiast chińskiego gówna albo 10 letnich opon.
edit: na sklep opon widzę, że są nawet Kumho, Fulda w tej samej cenie co goodride. Nie rozumiem jak można w ogóle brać pod uwagę chińskie opony.
  • Odpowiedz
175/65R15

@DareKwiecien: patrząc na ceny dołóż do barum polaris 6
https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/barum-polaris-6-175-65-r15-84-t-171645#6669894
Po 246zł, opony europejskie startują od 220zl, chińczyki śmieciowy goodride nie polecam, też koło 220zł, zdecydowanie warto dołożyć tą stówkę, sklep sprzedaje też w ratach 0 na 5 miesięcy, więc miałbyś 197zł miesięcznie przez 5 miesięcy
Przy różnicy na komplecie wynoszącej 100zł 880zł a 980zł nie ma co się zastanawiać nad tą
  • Odpowiedz
@DareKwiecien: Nie. Natomiast mam całoroczne Linglong Sport master 4s i teraz dają radę podobnie jak 4 letnie zimowe Hankooki z b. dużą ilością bieżnika. A na mokrym to w ogóle przepasc. Na myśli mam - już się wyleczylem z opon premium i ogólnie ze znanych firm, na doswiadczeniach obserwuję że budżetowe opony zwłaszcza mniej znanych marek są nieraz lepsze. Przykład - Riken snowtime b2 - na śniegu bdb.
  • Odpowiedz