Aktywne Wpisy

Moonman +4
garaż wolnostojący vs garaż w bryle domu, biorę po 500 od każdej drużyny i słucham państwa #budowadomu
gdzie garaż
- wolnostojący 36.8% (529)
- w bryle domu 63.2% (910)

wykop +9
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz

System z Firefoxem: 51 zadań, 0 wątków, 27 wątków kernela
W trakcie codziennej pracy: +-60 zadań, 0 wątków, 27 wątków kernela
Jak tam u Was na Waszym #linux?
@ly000: Lepszym systemem jest, bo nawet jak masz 4GB na starcie to jest taka opcja, że wiesz co Ci tam tyle zjada, bo sam sobie go napakowałeś. A już w ogóle, jeżeli ktoś ma 200M na dzień dobry to logiczne, że system mu nie odpala rzeczy
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@rtp_diov: Bardzo lubię pracować w terminalu i większość mojego oprogramowania działa w XTerm. Nawet do szybkich obliczeń w arkuszu kalkulacyjnym lubię sc. No i używam bardzo prostych narzędzi, które sobie oskryptowałem. Lubię po prostu programy, które robią tylko to, co potrzebuję. Np. tapetę wybieram przez nsxiv z wydzieloną konfiguracją dla tapet, a fehem je sobie ustawiam. Całe moje środowisko to i3, rofi, xterm, tmux,
@ly000:
Aż mi się przypomnieli ci sami debile, którzy z pianą na ustach tłumaczyli, że „RAM ma być żarty, przecież po to jest!” - bo przeczytali mantrę linuxatemyram, tylko jakoś nie docierało do nich, na co ten RAM jest żarty.
Bo różnica między cache i buforami, a tym
to już ociera się o schizofrenię
z uruchomionymi aplikacjami z których korzystam na codzień: 122 zadania, ~1200 wątków
źródło: ryszard jest upośledzony
Pobierz@Oo-oO: Nie no luz, potraktowałem to jako Twoją opinię i podejście do chytrze poruszonego przeze mnie tematu :)
Odpisałem szerzej dla lepszego wglądu w różnice pomiędzy użytkownikami Linuksa.
@psiversum: Bo wspominasz tylko ilość procesów a nie ich zużycie RAMu? ( ͡º ͜ʖ͡º)