Wpis z mikrobloga

Który AR15 polecacie w .223? Głównie do tarczy na 100m i dwa razy w roku zawodów dynamicznych (rekreacyjnie). Chyba wszystko robi skupienie <1moa? Jaka możliwie najkrótsza lufa spełnia te założenia?
#bron #strzelectwo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ranger: ja mam Hammerli Tac R1. Był w promce w RP Arms, kupiłem bardziej pod córkę ale sam z niego sporo strzelam.
Nie tnie się, lubi każde ammo wtedy był sporo tańszy od Tippmana
  • Odpowiedz
Polecam przejrzeć testy skupienia u 3B na kanale: https://www.youtube.com/@TrzyB . Masz bardzo duże różnice i 1MOA na 100m to bardzo ciasniutko - około 30mm. Zobacz wyniki zawodów. Dycha ma 50mm (TS-2), a rzadko kto na zwodach strzela 100/100 :) Rozmiar lufy wcale nie determinuje skupienia.
  • Odpowiedz
  • 0
ja mam Hammerli Tac R1

@WiewiurPL: też mam, ale teraz szukam czegoś w centralnym zapłonie ( ͡° ͜ʖ ͡°) pewnie znowu Kolba rzuci je na Black Friday za około 1700-1900zł
  • Odpowiedz
@Ranger: Sorki - przeczytałem w kalibrze.22 tej 3 na końcu już nie zauważyłem.
Z .223 mam Diamondbacka DB15 5,56/223. Strzela pewnie lepiej ale operator ze mnie średni :-)
Działa jak powyżej wszystko idzie przez niego, każda ammo nie mogę narzekać.
  • Odpowiedz
@Ranger: ile ludzi tyle opinii i na każdą firmę wylewa się pomyje. Ot takie czasy.
Mam Pac15 w 14.5" i w przeciwieństwie do internetowych znawców mam okrągłe 0 problemów, 3 zacięcia (nalot okolo 5k) przeżył lekką piechotę I Czech combat więc mogę śmiało polecić.
  • Odpowiedz
  • 0
Diamondbacka

@WiewiurPL: tak też pewnie się skończy, chociaż wolałbym coś budżetowego, z drugiej strony, to przecież zakup na długie lata (a u mnie to pewnie na całe życie xd), więc można sięgnąć głębiej do kieszeni
  • Odpowiedz