Aktywne Wpisy

moll +16
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

mleko3-2procent +455
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz

#motoryzacja #samochody #skoda
źródło: 1000032801
Pobierzz drugiej strony - oskarki wydają majątek na krótsze sprężyny, a tu masz gratis
Do wymiany dwie, ja ostatnio jak musiałem zmieniać w 21r to kamoki wziąłem, chodzą ok do dziś.
a jak wyjęte to zmień/ zleć od razu wymianę łożysk amortyzatorów, pieprzy się to często, a jak już rozberane to po co dwa razy robić/ płacić za to samo. Chyba że w tym samochodzie jakoś szczególnie drogie to można się wstrzymać. Do jednego mogą kosztować 30zł szt, to
@misiaczkiewicz c--j wie ¯\(ツ)/¯
@magda_em fakt
@r5678 wiem wiem, dam do mechanika, ale chyba dopiero po świętach bo to samochód zapasowy, zresztą chyba amortyzatory od razu też powiem żeby zmienił, bo kij wie kiedy były wymieniane, a robota w sumie jedna.
W jednym którego mam 7 lat, nie zmieniłem ani razu, przegląd miał w lipcu trzymają, suche.
W drugim to jak kupiłem prawie 4 lata temu to wymieniłem tylne bo te tuleje były wywalone, i pukało bo same amorki ok. a ktoś założył daco, dayco, czy jak to się nazywa, ta niszowa firma, to wytłukło ja wrzuciłem trw.
W jeszcze inny co miałem