Wpis z mikrobloga

#polityka jak sobie poprzeglądałem posłów w sejmie byłych i obecnych to wszystkie partie, również PIS ma lub mieli komunistów na równi z Czarzastym. Takie kontrowersyjne osoby nie powinny być już dawno w polityce.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wwolt: Teoria ''wszyscy won'' lansowana przez Cejrowskiego nie była kompatybilna z okrągłym stołem. Taki był konsensus że brać udział w życiu politycznym może brać i ta i tamta strona, nagle się wszyscy budzą że jak to. Już na początku lat 90 otaczano kordonem SDRP/SLD i co z tego wyszło? Wielkie G, triumfalnie wygrali wybory w 1993 roku po tym jak postsolidarność pokazała co potrafi a w 1995 ''komuch'' Kwaśniewski wygrał
  • Odpowiedz
nie była kompatybilna z okrągłym stołem

@MarianoaItaliano: przepraszam, ale ja przy okrągłym stole nie siedziałem i po 30latach od tych gównoustaleń warto byłoby je zrewidować. Z zamkniętymi oczami oddałbym głos na partię, która by wyczyściła postkomunistyczną elitę ze wszystkich lukratywnych stanowisk.
  • Odpowiedz
A co ty chcesz rewidować dzisiaj, za chwilę mało kto zostanie kto w ogóle należał do PZPR

@MarianoaItaliano: stare komuchy się jeszcze trzymają. Wytworzyli wokół siebie kliki i koterie, które też ich przeżywają. Patrz półświatek lekarski, urzędniczy albo prawniczy. Inna sprawa, że to nie muszą być koniecznie postkomuchy tylko ludzie o mentalności homo sovieticusa (głównie boomerzy i młodsi, którzy na zastanym układzie ponabijali sobie kabzy), solidaruchy, postsolidaruchy, jakkolwiek ich nie
  • Odpowiedz
  • 0
@giga_jablecznik: Lepszy stary komuch, który nie wypiera się swojej przeszłości od przefarbowanego na świętoszkowatego patriotę. Poza tym są ważniejsze problemy niż wieczne rozgrzebywanie przeszłości.
  • Odpowiedz
Poza tym są ważniejsze problemy niż wieczne rozgrzebywanie przeszłości.

@VladChat: wartościować i bagatelizować problemy możemy w nieskończoność. I tak od 30 lat mamy starych cwaniaków, którzy drenują podatników i to umęczone państwo.
  • Odpowiedz