Aktywne Wpisy

new-object +321

Farezowsky +89
Drwal Rębajło zrzucił filmik gościa, który go krytykował. Co najlepsze, krytykował film o tym jak go Netflix próbuje zniszczyć bo "wyraża swoją opinie" ( ͡° ͜ʖ ͡°) I jeszcze przy okazji coś tam gadał na YT a potem jak grzeczny piesek sam poszedł do tego YT xD
#kiszak #bekazludologuff #drwalrebajlo
#kiszak #bekazludologuff #drwalrebajlo
źródło: G6rRWpZWkAA82gh
Pobierz

W latach 60-tych, a nawet trochę wcześniej zaczęto patrzeć na ciągniki podobnie jak na samochody. Poza tym, że miały pracować musiały zapewniać komfort, bezpieczeństwo, a także wyglądać, co było istotne zwłaszcza w warunkach krajów kapitalistycznych gdzie o sukcesie danej konstrukcji decydowała ilość sprzedaży i trzeba było się wyróżnić na tle konkurencji.
#motoryzacja #traktorboners #rolnictwo #ciekawostki
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-17 o 18.35.06
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2025-11-17 o 18.36.54
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2025-11-17 o 18.34.08
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2025-11-17 o 18.38.21
Pobierz@Matheo780: No akurat ten z załączonej grafiki to tylko wyglądał. O komfortowej, efektywnej a przede wszystkim bezpiecznej pracy to operator mógł zapomnieć :)
Ale jest tez powód, dla którego już w cywilizowanym świecie nie stosuje się tego rozwiązania - one były zgodnie z moim oczekiwaniem najzwyczajniej w świecie niebezpieczne ze względu na ryzyko wywrotki.
Podsumowując -
Ciągniki NFE były produkowane przez dziesiąt lat i są produkowane do dziś i nikt się nimi nie wywraca jak są użytkowane zgodnie z przeznaczeniem. Naprawdę myślisz, że ktoś przez kilkadziesiąt lat po dziś dzień produkowałby ciągniki jeśli to
źródło: image
PobierzNo i widzisz. Całkiem pocieszny jesteś w tym posądzaniu innych o czerpanie wiedzy z gpt.
No były produkowane. Czy gdzieś napisałem, że jest inaczej? Nawet napisałem, że takie konstrukcje miały swoje zalety. Jako ciekawostkę podam Ci kilka rzeczy, które też
@Matheo780: Kwintesencja wykopowego autyzmu :D
Z całej wypowiedzi przyczepiłeś się akurat do tego, że kompletny laik nie potrafi rozpoznać miejsca produkcji ciągnika po zdjęciu :)
Ale specjalnie dla Ciebie też poszukałem tej informacji i wychodzi na to, że zdjęcie pokazałeś ciągników Belarus 80X. Produkowanych przez MTZ. No ale dobra, niech Ci będzie. Masz rację. Przyjrzałem się temu zdjęciu bliżej i
źródło: image
PobierzNo i widzisz. Przynajmniej dowiedziałem się czegoś nowego. Ale nadal nie pasuje mi tu dlaczego sygnowane są logo MTZ i dlaczego w ofertach sprzedaży jest oznaczany jako MTZ?