Wpis z mikrobloga

@bzyku95 chodzi mi o ogólne podniecenie i robienie z tego gry dekady

@Charlie666: no według mnie jak najbardziej zasłużenie, muzyka, fabuła, art design, pod pewnymi względami to ewenement i pstryczek w nos wielkim korpo co mówili że walka turowa to przeżytek i że ludzie chcą wielkie otwarte światy.
  • Odpowiedz
@Charlie666: dla mnie to napewno GTA V i RDR2. Jak w GTA SA czy 4 zagrywalem się tak V to dla mnie kompletna porażka. Niby GTA, ale nie kupuje tego. A przy RDR to można usnąć.
Dla mnie 33 to był powiew świeżości w tym odgrzewany świecie.
  • Odpowiedz
chodzi mi o hype teraz, po premierze.

@Charlie666: XDDDDD. Nie mogę XD. Czyli po prostu w-------z się że ludziom podoba się gra X bo tobie się nie podoba gra X. Rozumiem jakby za tym hypem stała kasa albo jakaś sławna osoba, ale tu tak nie jest. Hype wynika tylko z tego że ludzie lubią w tę grę grać. Maruda jesteś i tyle
  • Odpowiedz
@Charlie666: no dla mnie 15/10. Walka turowa, to mój ulubiony styl walki - tu mamy dodatkowy twist. Nigdy się nie nudzi. Fabuła doskonała, muzyka wręcz hipnotyzująca piękna. Hajpuję te grę na maksa i liczę na jakieś inne tytuły z tego świata. Popularność tego tej gry nie jest sztucznie napompowana. Dla wielu jest po prostu doskonałym spełnieniem życzeń, które słaliśmy do Square Enix, które nas olało.
  • Odpowiedz
@Charlie666: To jeszcze dodam Zelda Breath of the wild i Baldurs Gate 3. Obie gry miały sprytny i silny marketing, wystawiano im wszędzie 10/10, gdy hype opadł to juz nie bylo tak kolorowo i raczej krążyły opinie, ze to po prostu dobre gry, dla mnie fujka

@Coopshtyl: xdddddddddd w dupie Ci chyba krążą te opinie
  • Odpowiedz
o tak, ekspedycja nawet nie ma podjazdu do KCD2 w żadnym aspekcie oprócz muzyki.

@Charlie666: Historia w KCD2 jest co najwyżej przeciętna, nic nadzwyczajnego. Sama gra jest oczywiście zajebista i spędziłem ponad 100h liżąc ściany. Natomiast jak ją ukończyłem, to zapomniałem o niej i zabrałem się za kolejne pozycje.

W przypadku Clair Obscur, miałem kaca moralnego. Ta historia była niesamowita, do tego cały świat i genialna muzyka. Nie trawie soulsow,
  • Odpowiedz
@qciek nie dziwi mnie to bo sam mimo, iż uważam RdR2 za najlepszą grę ever, odbiłem się od niej dwukrotnie. To nie jest gra dla każdego, nie nadaje się kompletnie do półgodzinnych, nawet godzinnych posiedzeń.
Dopiero za trzecim razem, gdy zmieniłem podejście do grania - odinstalowałem wszystkie inne gry z konsoli, zasiadałem do niej w weekendowe poranki na 2-3h sesje, wsiąkłem po uszy.
Aktualnie mam nabite +1000h i przy trzecim podejściu
  • Odpowiedz
@Charlie666: ale jak to przehajpowana? ta gra wyszła i od razu stała się hitem, może nie do wszystkich trafia i przez to można powiedzieć ze jest przereklamowana, hype to jest jak się czegoś wyczekuje, rozumiem, ze może się nie podobać tym od onlajnowych shooterów typu cs, valorant, BF czy inne call of duty, jednak duża część graczy woli jednak normalne single z fajną fabułą i niezłą muzyką itp
  • Odpowiedz