Wpis z mikrobloga

Mirki ma ktos pomysl jak nauczyc się ustawy 350 stron na rekrutacje do urzędu bo ja niestety 2 rozmowa i testu nie przeszedłem w zasadzie przeczytam ustawę ale nic nie pamiętam nwm jak się tego nauczyć. I jak wogole znaleźć w małym mieście robotę żeby być pewnym
#pracbaza #studbaza #studia
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak nauczyc się ustawy 350 stron

@cebulak123456789: :D
Aż mi się przypomniał profesor Maciejewski. Autor tej oto fascynującej książki: https://www.ksiegarnia.beck.pl/12483-historia-powszechna-ustroju-i-prawa-tadeusz-maciejewski

I tak, aby zaliczyć u niego egzamin znajomość na pamięć tej książki była wymagana. I, żeby było jeszcze zabawniej - jego wykłady wyglądały w ten sposób, że z pamięci swoją
  • Odpowiedz
@Anomalocaracid: Czy ja wiem... To były takie dwa przedmioty, żeby odsiać plankton. Niczego odkrywczego tam i tak nie znajdziesz, więc co tu innego zrobić, niż nauczyć się na pamięć 16 konstytucji francuskich i katalogu kar mutylacyjnych w Polsce :)
  • Odpowiedz
@DziadLab: w żadnym normalnym kraju nie służy to do uwalania , wystarczy odsiew na podstawie matury czy egzaminu na studia. Jeżeli egzamin na studiach uwala to znaczy że coś jest nie tak. Jak z tym profesorem na medycynie co na ostatnim roku uwalał równo połowę bez powodu
  • Odpowiedz