Wpis z mikrobloga

Wołodymyr Zełenski w swoim wpisie na komunikatorze Telegram wskazał, że Rosja dąży do eskalacji i intensywnie się do tego przygotowuje. "Powinniśmy przyznać, że oni [Rosjanie — red.] chcą dużej wojny. Szykują się do niej tak, aby być gotowymi w 2029 lub 2030 r. i w tym czasie zacząć taką wojnę na kontynencie europejskim" — napisał w Zełenski w komunikatorze Telegram. Dodał, że jest duże wyzwanie, dlatego należy już teraz myśleć o tym, jak zatrzymać Rosję na Ukrainie.

@szafoski3

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zelenski-ostrzega-przed-mozliwa-wojna-w-europie-rosja-szykuje-sie-na-2029-lub-2030-r/4x5hhgk

#ukraina #polityka #wojna #polska #rosja
Kosmiczny-Duch - Wołodymyr Zełenski w swoim wpisie na komunikatorze Telegram wskazał,...

źródło: wojna

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kosmiczny-Duch: W ilu miejscach mam cie jeszcze zapytać o to dlaczego rosja od 4 lat nie wygrała wojny?

Zapytam po raz 8, czemu od 4 lat walczą o Pokrowsk zamiast rządzić już Ukrainą, którą mieli zająć w 3 dni? Co mi na to odpowiesz?
  • Odpowiedz
@Kosmiczny-Duch: Komik myśli, że korupcje przykryje bredzeniem o tym, że Rosja szykuje się na dużą wojnę, czyli pewnie z NATO . Czyli raz Rosja nie radzi sobie na Ukrainie i upada, a innym razem szykuje się na jeszcze większą wojnę xDDD.
  • Odpowiedz
@szafoski3: nie zmieniaj tematu negujesz fakt ze nawet jeśli ukriana padnie to nic nam nie grozi , rosja planuje zwiększyć siły lądowe do 1,5 mln żołnierzy, każdy ekspert, generał, polityk ci powie ze rosja aktywnie odbudowuje swoje siły zbrojne mimo wojny na ukrinaie.

Tu masz link i czytaj onuco https://pism.pl/publications/russias-armed-forces-two-years-after-the-full-scale-invasion-of-ukraine?utm_source=chatgpt.com

Rutte tylko nie pisz ze onuca 1500 czołgów rocznie
Kosmiczny-Duch - @szafoski3: nie zmieniaj tematu negujesz fakt ze nawet jeśli ukriana...

źródło: rutte

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kosmiczny-Duch Nie zmieniaj tematu ?

Człowieku 8 razy już zapytałem więc zapytam po raz 9.

Dlaczego rosja od 4 lat nie wygrała wojny z Ukrainą ? Co takiego się stało ?

Pytam po raz 9, kiedy w końcu odpowiesz ?
  • Odpowiedz
Nadal nie potrafisz odpowiedzieć czym chce rosja atakować kraj NATO i podjąć jakąś walkę z całym sojuszem haha. Poczytaj sobie o interwencji NATO w Serbi. Poczytaj ile samolotów latało wtedy po niebie. Jakieś 400 duszku 😎. Jak ty widzisz jakąś szansę imperium galaktycznego z siłami NATO ?

@szafoski3: to było twoje pytanie a teraz zmieniłeś na pokrowsk onuco.
  • Odpowiedz
Przecież rosja walczy już z NATO. Uważaj towarzyszu, bo cie zgłoszę do NKWD i pójdziesz na front haha

@Adkos: Ale zabawne, może przyjdzie mnie aresztować sam Putin, to mu sprzedam kilka lepów i się skończy jego cwaniakowanie.
  • Odpowiedz
@Kosmiczny-Duch: weź tam daj znać przełożonemu, że ta narracja, że rosja zaatakuje europę to nikogo nie rusza xd przecież to już prędzej powinniśmy się bać jakiegoś tsunami z bałtyku albo przypadkowego meteorytu
  • Odpowiedz