Wpis z mikrobloga

• 1
@masiej bardziej nie rozumiemy czemu w korku nie stosują suwaka którym sobie można pomóc, ostatnio stoję w korku jadę suwakiem a typ przede mną zamiast jechać do końca w połowie stanął i kierunkowskaz w prawo () nosz nie rozumiem takich ludzi.
  • Odpowiedz
jazda na suwak obowiązuje tylko w okoliczności znacznego zmniejszenia predości, w normalnym ruchu mozna zjezdzac jak się chce i kiedy chce, o ile się nie powoduje niebezpiecznych sytuacji czy nie utrudnia jazdy innym kierowcom.

@pasta_alla_carbonara: Nieprawda, w Polsce obowiązuje ruch prawostronny. Masz jechać jak najbliżej prawej strony.
  • Odpowiedz
@javelin: pas rozbiegowy jest celowy (osiagniecie predkosci autostradowej) i ma ograniczoną długość, nie można tam wymagać obowiazku jazdy przy prawej krawędzi jezdni i nikt tego nie robi. Jezeli po osiagnieciu kierowca nie zjedzie na glowny pas mimo mozliwosci i uporczywie bedzie sie trzymal prawej strony jezdni, to moze sie to skonczyc hamowaniem na koncu pasa, bo nagle miejsca na zjazd juz nie będzie.
  • Odpowiedz
@masiej a czemu jeżdżą dwupasmowym rondem dookoła, zamiast wjechać na wewnętrzny pas i na ostatnim zjeździe zmienić na zewnętrzny. A czemu stają na parkingach na miejscach oznaczonych dla rodziców z dziećmi, potem tacy rodzice stają na normalnych, wąskich miejscach i jest płacz, bo przy otwieraniu szerzej drzwi, żeby wyjąć dziecko z fotelika, drzwi dotknął samochodu obok. A czemu jeżdżą na zderzaku i mrugają długimi, pomimo, że samochód jadący z przodu jedzie
  • Odpowiedz
Czytaj art. 16 prawa o ruchu drogowym i nie gadaj głupot.

@pasta_alla_carbonara: Napiszę jeszcze raz, czytaj art. 16 prawa o ruchu drogowym i nie gadaj głupot. WIdzę, że mamy fana jazdy lewym pasem zawsze i wszędzie.
  • Odpowiedz
@masiej: bo większość jeździ jak wykopki, czyli jedyne co się dla nich liczy, to jazda poniżej ograniczenia prędkości i patrzenie do przodu. Wtedy jest według wykopków bezpiecznie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Brutus66: wychodek to ty masz na podwórku
fotka z neta aby było wiadomo o czym mówię i wpis był bardziej zauważalny, akurat nie znalazłem takiej aby był uwieczniony na niej korek. Jasna sprawa, że chodzi mi o sytuację, gdy po lewej stronie są samochody, a nie pusta droga, bo w przypadku pustej drogi nic to nie zmienia...
  • Odpowiedz
@masiej: Ja jak wyjezdzam z ronda na taki dlugi pas to w uk robie sobie odstep od poprzedniego kierowcy tak 3-5 sekund, czasami musze sie zatrzymac prawie tak jak w F1 robia przed kolkiem na kwalifikacjach. I nagle ogien na tloki i jeb mam w momencie rozpoczecia pasa rozbiegowego z pasem ruchu juz pelna predkosc 70mil/godzine,
  • Odpowiedz