Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: nie bo ja wszedlem na rynek w hossie i teraz jestem seniorem i sam odpulam studentow po agh bo sa lepsi niz ja*

*w sensie pod wzgledem autyzmu i dupogodzin nad kodem wysiedzianych mimo niklego stazu korporacyjnego, bo jesli chodzi o soft skille czy zalatwianie tematow to lata swietlne i sa po prostu traktowani jako popychadlo-zasob, ktoremu trzeba powiedziec co ma robic, by robil (dobra jakosc kodu)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: jeśli ma ktoś doświadczenie poparte pracą w firmach to bym zostawił. Przykładowo jak ktoś już ma z 6 lat expa no to studiów nie musi robić, chyba że od pół roku w księgarni robi stronę statyczna to niech w--------a na polibude ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Zdecydowanie. Tylko wykształcenie zawodowe i staż pracy, wieloletni. PPPP niedługo ogłosi swój postulat jak będzie wyglądać nabycie PWZ. Spokojnie dla ludzi niewykształconych z 5 latami doświadczenia będzie amnestia w postaci 5 lat na zrobienie przynajmniej inżyniera.
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: generalnie to tak, ale z szybką i sprawną ścieżką do prawa zawodu dla tych co opanowali materiał samodzielnie i mają X+ lat doświadczena, oczywiście tylko dla tych co pracę zaczęli przed covidową bańką a nie pseudo-seniorów co mają dzisiaj 5 lat "doświadczenia" xd
  • Odpowiedz