Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +184
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +9
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Tytuł:
Battle Angel Alita: Last Order Tom 1Autor:
Yukito KishiroGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★☆☆☆☆
ISBN:
9788374717052Tłumacz:
Paweł DybałaWydawnictwo:
J.P. FantasticaLiczba stron:
328Forma książki:
książkaPo skończeniu oryginalnej serii postanowiłem jednak zabrać się za kontynuację, czyli serię "Last Order". Czy było warto? Hmm...
Cóż, tak średnio bym powiedział. Niby nie czyta się źle, mamy nowe wątki, nawet ciekawe ale i tak brakuje tego "czegoś". No i urwanie akcji w połowie, za to wrzucenie od tak nowych postaci w końcówce to też mało elegancki zabieg - aczkolwiek otwarte zakończenia niestety w "Alicie" bardzo często są obecne. Podsumowując - "not great, not terrible".
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #komiksy #manga #alita #alitabattleangel #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: Last_Order_1
Pobierz