Wpis z mikrobloga

Chciałbym się doczekać czasów, gdy 11 listopada będziemy świętować jak wspólne święto narodowe, a nie polityczne wojenki i obrzucanie się łajnem. Przykre to jest

#11listopada #swieta #polityka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@laress nigdy tego nie będzie, przez jakis czas myślalełem że jak wyzdychają starsze pokolenia to się zmieni, ale chyba niestety nie, wystarczy poczytać wykop/twitter i jak tam sobię ludzie skaczą do gardeł tylko dlatego że ktoś ma inne poglądy, ba jak czytam przygłupich wykopków to odnoszę wrażezenie że będzie tylko gorzej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bartiii_ Bo jest gorzej. Też kiedyś myślałem że jak pokolenie się zmieni, to będzie lepiej, ale młodzi są jeszcze bardziej tępi. Najlepsze jest to, że oni uważają się za mesjaszy i mądrzejszych od starszych xD
  • Odpowiedz
Chciałbym się doczekać czasów, gdy 11 listopada będziemy świętować jak wspólne święto narodowe, a nie polityczne wojenki i obrzucanie się łajnem. Przykre to jest

@laress: Myślę, że jeszcze bardzo długo tego absolutnie nikt z nas nie zazna ponieważ społeczeństwo jest zbyt podzielone a zwyczajnie też po prostu absolutnie nikomu za bardzo nie zależy na tym żeby było inaczej.
  • Odpowiedz
@laress: A ja mam to w dupie. Sama koncepcja tego kraju już założenia ma w sobie gen s----------a. Świętować to sobie mogą w jakieś Szwajcarii, gdzie nigdy nikt nikogo do jakiegoś ogólnokrajowo-unitarystycznego "hurrra" nie zmuszał, a ludzie żyją tożsamościami regionalnymi. J---ć centralizację i unitaryzację.
  • Odpowiedz