Wpis z mikrobloga

Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Lolenson1888 - Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsc...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046

Pobierz
  • 239
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888:

Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak

Czytając zdanie, jest w nim błąd. W tym samym czasie brak boli i w tym samym czasie brak wyjeżdża na jakiś urlop za granicę.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: w innych krajach mają działającą pocztę lub recepcję,na której można zostawić paczkę. Również drony dostarczają pod dom.
7 eleven mówi to panu coś? Ja nie korzystam z żabki ani mobywatel xD

Inne kraje nie posiadają aplikacji do rozkładów komunikacji miejskiej?
  • Odpowiedz
jakoś mnie to nie dziwi, że krajowo nie jesteśmy w stanie zrobić czegoś porządnie.

@vanzs: został przejęty przez zagraniczny kapitał, bo mamy jego niskie nagromadzenie.. Spróbuj za to zrobić Blika w Niemczech- opór społeczny i niski poziom technologiczny infrastruktury i społeczeństwa uniemożliwia podobne rzeczy
  • Odpowiedz
@Lolenson1888
1. jakdojade pierwsze słyszę o czymś takim
2. mobywatel nie mam i nigdy nie potrzebowałem
3. z usług inpostu zrezygnowałem na rzecz allegro one box, mam bliżej i skaner kodów QR jest 1000 razy bardziej czuły
4. blik fajny, ale jednak kartą bezpieczniej płacić w wielu przypadkach bo ma się chargeback ewentualny i w niektórych sklepach blika nie przyjmują
5. Żabka to chyba najdroższy sklep w
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: paczka szybciej dojdzie (ale to co w środku kosztowało drożej niż u sąsiada za Odrą), łatwiej zapłacisz za hot doga, zastrzeżesz PESEL żeby nie okradli Cię z pieniędzy w banku(nie z Twojej winy), ale przynajmniej poczekasz na wizytę do lekarza 2 lata, no chyba że boli ząb to zapłacisz tylko prywatnie, szybką płatnością oczywiście;-)
  • Odpowiedz