Wpis z mikrobloga

@CzarnyTroll ja tam nie widzę żeby się za tymi słowami kryła jakakolwiek mądrość. Ot takie hasełko które ma podbudować na duchu i pomóc wmówić sobie że może kiedyś to co człowiek zrobił będzie miało jakieś znacznie. Tak samo jak z legendarnym "Silni mężczyźni tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych mężczyzn...". Taki slogan wszystkich tych, który przekonani są o tym że są tymi "silnymi mężczyznami".
Buchananczyk - @CzarnyTroll ja tam nie widzę żeby się za tymi słowami kryła jakakolwi...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@AntyKuc: Zacznijmy od tego że Gandhi tego nie powiedział, ten cytat który i tak jest przekręcony i napisany przez jakiegoś idiotę pod filmem Kiszaka, niema konkretnego autora, Najwcześniejsza dobrze udokumentowana wersja podobnej myśli pochodzi od Nicholasa Kleina. Klein mówił mniej więcej: „Najpierw cię ignorują. Potem cię wyśmiewają. Potem cię atakują i chcą spalić. A potem stawiają ci pomniki.” Poziom umysłowy trzody Kiszaka zatrzymał się gdzieś między Tworkami a ludźmi przypiętymi
  • Odpowiedz
@solaris321: Nie mogę tego teraz znaleźć ale pamiętam że kiedyś była moda na używanie Einsteina by usprawiedliwić każdą bzdure zmyślona i ktoś stworzył obrazek z Albertem w stylu " każdy debil może wziąść obrazek z mądra postacią i wkleic zmyslony cytat" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz