Wpis z mikrobloga

@vorky:

Ostatnio od 17 - 18 latków usłyszałem, że w rosji żyje się lepiej niż w UE, bo tam mają zdrowsze jedzenie i rosja to silny kraj, bo walczą z całym świtem. I że Polska powinna wystąpić z UE i handlować z rosją i się bogacić tak jak oni. Prawie doznałem załamania nerwowego :(
Tacy to są młodzi brauniści XD
  • Odpowiedz
@seraf20: chyba masz na myśli oskarżenia Dudka na temat traktowania pracowników podczas jego rządów w IPN....? Niestety, wiele spraw jest prawdopodobnie bardziej osobista niż wynikająca z kwestii łamania prawa. Ja tam nie wiem, ale słuchając Antka, wyłaniał się obraz despoty, który z niczym i nikim się nie liczył. Sęk w tym, że taki IPN ma znikomą sprawczość, więc te wszytkie sprawy zostawały wewnątrz organizacji. Obecnie jest zagrożenie, że kierowany manią
  • Odpowiedz
@vorky: Mam trudność, by się z tym zgodzić w pełni, ponieważ Braun daje dużo sygnałów, że to nie jest tylko przypadkowe działanie na rzecz rosji, tylko celowy zabieg.
Moja ulubiona płachta na gaśniczaków to wywiad z Braunem tuż przed upadkiem reżimu Janukowycza, bo wtedy opowiadał, że Ukraińcy to nasi bracia słowianie, że nie powinni iść w stronę Unii za to my powinniśmy od Unii się odwrócić i razem z nimi budować
  • Odpowiedz
@vorky: nikomu nie przyszło do głowy zapytać skąd ten platformerski szur ma dostęp do dokumentacji medycznej Brauna, ale wychodki plusują, bo im się podoba co słyszą xD
  • Odpowiedz
@Tasde: haha tez to daje jak moge - zly zachod odzialal nas od braci Ukraincow. Wtedy jeszcze to srodowisko zdrajcow dawalo wpierw Ukraine jako przyklad jak sobie swietnie radzi bez UE a pozniej jak juz tylko debil nie widzial ze to bzdury to przezucili sie na Bialorus
  • Odpowiedz
@Miniu30: Śmiesznie to wygląda na trendach googla, bo Wołyń największą i regularną popularność zdobył po ataku ruskich na Ukrainę w 2013 roku.
  • Odpowiedz
@Tasde: dzięki, właśnie skończyłem oglądać, dość ciekawe stanowisko Grześka. Jednak lepsze komentarze ludzi którzy nawet po 11 latach go bronią 😁 muszę jeszcze w wolnej chwili przesłuchać ten drugi z nim wywiad, EKSKLUZYWNY ( ͡° ͜ʖ ͡°)
gupi_ja - @Tasde: dzięki, właśnie skończyłem oglądać, dość ciekawe stanowisko Grześka...
  • Odpowiedz