Wpis z mikrobloga

#kiszak W sumie zastanawiał się ktoś jakim cudem taka cenzura którą w sumie wprowadził kiszak jeśli chodzi o twitcha/yt polskiego przeszła totalnie bokiem? z tego co wiem "internetowe" community raczej gardzi wszelaką cenzurą, ale w przypadku kiszaka tak jakby problemu nie było...
Typ zbudował sekte, cenzurował, potem wmawiał ze bany dostaja tylko hejterzy/głupki, reszta łykneła te narracje i typ wyrasta na internetowego "Goebbels-a" i wszystko jest git?

Serio temat mnie interesuje czy jeśli mamon czy nawet dis, cenzurowaliby wszystko to efekt były podobny? diss miał o tyle ciężej ze j----i go wszyscy twórcy w lolu, a ta gierka była duża w Polsce więc automatycznie oni byli duzi i poszedl taki snowball, ale still jest to dla mnie p------e ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amebka zobacz ostatni materiał szklany. Mówił o tym dużo. Ale kiszak jest poza community, on ma własnych akolitów. Widzowie kiszaka to widzowie kiszaka i Tamae czy snajkitera, a widzowie takiego arquela to widzowie overpowa, kubona i 20 innych lolowcow ze sobą powiazanych
  • Odpowiedz
@Amebka: Żeby osiągnąć taką cenzurę trzeba poczynić dużo kroków, aby ludzie w ogóle to łyknęli. Przede wszystkim trzeba być widzianym jako autorytet, a Dis czy Mammon nigdy nie byli postrzegani za takowy (przy czym może przez chwilę Dis zapunktował u niektórych mocno za callout Nitra, ale pamiętajmy, że w lola wtedy dużo gimbów od Pompy Team grało, więc no...)
  • Odpowiedz
@Amebka: No w sumie sam odpowiedziałeś na to :D Ale trzeba dodac ze on stosuje większość technik manipulacji i własnie tworzenia sekty. Z tym że juz tyle ludzi sie połapało że tylko najwytrwalsi akolici przy nim siedzą
  • Odpowiedz
@Amebka: ekhem. Niepopularna opina: internetowi twórcy mają w dupie moralnosc, czy jakiekolwiek zasady a jedynie się nimi zasłaniają. Przynosił zysk i wzajemne nakręcanie się wyswietlen to ignorowali pewne zachowania. Rumun sie skompromitował i wystawil na swiecznik więc można teraz na nim kręcić wyświetlenia I udawac moralnych jak skala czy kolekcjoner ( chociaż też nie do końca no bo przecież nie chca za bardzo zniszczyć kury dającej im kontent więc bawiw
  • Odpowiedz
@Amebka: Kiszak ma po prostu żelazną psychikę i poczucie humoru. Wiedział, że wszystkie sfrustrowane shadowzbanowane femboye przejdą na wykop i będą płakać. Jestem pewien, że tu ogląda ten tag i bawi się niesamowicie. Musiał to zrobić, żeby utrzymać wysokie IQ swojego community, a że jest litościwy to pomógł portalowy wykop Cię przejrzał pe el i wszystkie małpy zostały sprowadzone tutaj. Małpy które jedynie potrafią szczekać :D ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Amebka: chyba każdy ma go w dupie. Oprócz bańki i macków z wykopu to każdy kładzie lachę na niego.
Bardziej rozpoznawalny jest mamon czy świniojebca niż kiszak, bo mają colabo z najwiekszymi na twitchu i kicku.
Wąsacz siedzi w bańce i ona już się skurczyła do takich rozmarów, ze nawet z maciejczakiem i bonkolem nie gada na streamach.
  • Odpowiedz
  • 8
@kto-wie-ten-wie32: Zgadzam się, ale to działa w 2 strony, kiszak jest wlasnie postrzegany jako autorytet w pewnych kręgach bo to jest efekt cenzury, gdyby nie ona, tak by nie bylo.

Jeśli kiszak sie wypowiada o danej grze, p------i głupoty, ktoś mu to wytknie i zostanie ocenzurowany(czyt: ban/shadowban), a reszta poklepie po pleckach ew. sie zgodzi bo sami nie mają wiedzy zeby się wypowiedzieć, to rodzi się przekonanie wśród mas ze
  • Odpowiedz
@Amebka: zawsze gdy napiszesz w necie że u kiszaka jest cenzura to przybiegają jego psy i piszą że usuwa tylko groźby i co możesz z tym zrobić? wklejać screenshoty albo robić nagrania trzeba.
  • Odpowiedz
  • 4
@ActiveekHere: Teraz? tak, ale sam proces w którym się to "rodziło" nie został w zaden sposób zatrzymany, jest to dla mnie jakis ewenement, nie potrafie sobie wyobrazić innego twórcy który za zabawe z cenzura w taki sposób jak kiszak, nie dostał chociażby rykoszetem jak nie "kulą" w łeb.
  • Odpowiedz
@Amebka: Trochę mnie dziwi, że jakiś typ gra sobie w gierki i gada do komputera, a ludzie robią z niego celebryte i poświęcają godziny swojego życia by stworzyć osobowość wokół niego xD. Żeby on chociaż konkurował i był najlepszy w te gry lub coś do nich tworzył, dodawał. Speedrunner, cokolwiek xD
  • Odpowiedz
@Amebka: bo sriszak jest w mocnej niszy, mejnstrim nie wie, że on istnieje ewentualnie wyskoczył im na x'ie mem, że pobił menela i pomyśleli "kolejny patostrimer (słusznie) i zaczeli dalej rolować x'a całkowicie o nim zapominając (słusznie) jak będzie większy fokus na niego i ludzie wtedy nagłośnią te nędzną cenzure wtedy dostanie oklep jak te disy, mammony i inne pokemony teraz to on jest tylko małym planktonem internetowym i oby
  • Odpowiedz
sam proces w którym się to "rodziło" nie został w zaden sposób zatrzymany,

@Amebka: bo nie bylo takiego miejsca w którym można się pożalić że napisałeś coś i dostałeś shadowbana, ale tak szczerze mówiąc pod starymi filmami rumuna jest sporo krytycznych komentarzy które nie są usuniete. Dawniej przechodził komentarz że rock powinien mu napluć w morde a dzisiaj nie możesz napisać że wuchang mu dobrze działał
  • Odpowiedz
Żeby on chociaż konkurował i był najlepszy w te gry lub coś do nich tworzył, dodawał. Speedrunner, cokolwiek xD

@AnonimoweLwiatko: przeciez speedrunowal heroes 3 i wowa, zrobil niezliczone hitlesy w soulsach i stworzyl dwie gry projekt szakal oraz skeletal
ActiveekHere - > Żeby on chociaż konkurował i był najlepszy w te gry lub coś do nich ...
  • Odpowiedz
@Amebka: taki mammon czy bruce to trochę przygłupy z których ludzie mają bękę, a kiszak jest nieironicznie inteligenty. Pierwsze wrażenie robi naprawdę dobre i wydaje się że chuop wie co mówi dlatego imo zbudował taką bazę akolitów. Do tego jego podstawowa teza; że gry AAA obecnie ssą pałe jest generalnie prawdziwa. On by nigdy się tak nie wybił gdyby stan branży gier nie był aż tak fatalny bo gry które
  • Odpowiedz
zawsze gdy napiszesz w necie że u kiszaka jest cenzura to przybiegają jego psy i piszą że usuwa tylko groźby i co możesz z tym zrobić? wklejać screenshoty albo robić nagrania trzeba.

@ActiveekHere: Groźby których nigdy absolutnie nie pokazał i których nigdy nie było widać. W sumie można spokojnie powiedzieć, że to są groźby anegdotyczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Amebka: zresztą dużo mniej toksycznym ale jednak odpowiednikiem kiszaka w popkulturze jest drwal. drwal też się wybił bo seriale i filmy ssą pałe i ludzie się wkurzają bo są gaslightowani - widzą g---o a branża mówi jaki to wybitny serial czy film XD
  • Odpowiedz
  • 0
@tubkas12: Nie no, z tymi 3A gierkami to bym nie przesadzał, wychodzi chłam, ale wychodzi tez sporo zajebistych gierek, ja wiem ze ludzie maja widzenie tunelowe i jak wyjdzie 5 c-------h gierek z gatunków ktorych się taka osoba interesuje, i 5 dobrych gierek z gatunku co maja w dupie, to dla nich ratio jest ze gry 3A sa ujowe bo nie wychodzą dobre gierki...

Słabe/srednie gry dostawały 8/10 jeszcze zanim niby
  • Odpowiedz