Wpis z mikrobloga

Jeśli miałbym wskazać jedną rzecz za którą mogę być wdzięczny menelobijcy to jest to z pewnością większa otwartość na stare gry. Gdyby nie on to pewnie nie zagrałbym w dwie pierwsze części Fallouta czy takiego Kotora, którego będę teraz ogrywał po raz drugi. Dzięki niemu kupiłem też Neverwintera, który czeka nadal w kolejce.

#kiszak
johnshepard2000 - Jeśli miałbym wskazać jedną rzecz za którą mogę być wdzięczny menel...

źródło: temp_file5760864528920328641

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johnshepard2000: nvn moj rpg dziecinstwa. Tez pare lat temu kupilem enhanced edition z mysla o platynie, ale w polowie mialem problem z sejwem i stracilem caly progres
Poczulem sie staro, ze ktos takie must play gry zna od rumuna xD
  • Odpowiedz
@felakuti: można, nie trzeba znać jedynki, tam najważniejsza jest postać revana jeśli chodzi o powiązanie z jedynką, ale tyle ile trzeba wiedzieć druga część tłumaczy więc można pominąć, cała reszta to tak naprawdę nowa historia - jedynka to taki mass effect, dwójka to pełny rpg
  • Odpowiedz
@XavierRenegadeAngel: co jak co, ale w mass effekcie byly wymierne konsekwencje wyborow. Oczywiscie nie byly one gamebreaking no i samo zakonczenie jak wszyscy wiemy srednio wyszlo, ale jesli chodzi o wybory to jakies wiedzminy i 90% rpgow jest 100 lat za ME.
Ale tak, kotor 2 byla bardziej plastyczna.
  • Odpowiedz
@johnshepard2000: swego czasu ogrywałam te gre przynajmniej raz do roku (). I mimo, ze kotor 2 jest oczywiscie lepszy (po przywróceniu zawartości) to i tak jedynka jest moją ulubioną.

Pamiętam tez, że swtor mi nie za badzo siadł, ale to dlatego, że konwencja mmosa nie była tym czego chciałam - mimo wszystko kotory to dla mnie piękna singlówka.

Jeżeli uderzasz w rpgi i
  • Odpowiedz