Aktywne Wpisy

MonazoPL +183
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
meisnois +1
Dobra, czysto teoretycznie - zadaje pytanie do męskiej części tego tagu:
Jeżeli piszecie, że lubicie spacery to co to znaczy? (oczywiście pytanie o prezentttttt (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ) - Mi jedynie co przychodzi do głowy to:
kubek termiczny, szalik/czapka/rękawiczki.
Biorę po 300 od wszystkich drużyn i słucham propozycji ヽ( ͠°෴ °)ノ
#wykopaka
Jeżeli piszecie, że lubicie spacery to co to znaczy? (oczywiście pytanie o prezentttttt (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ) - Mi jedynie co przychodzi do głowy to:
kubek termiczny, szalik/czapka/rękawiczki.
Biorę po 300 od wszystkich drużyn i słucham propozycji ヽ( ͠°෴ °)ノ
#wykopaka

#samobojstwo
źródło: Screenshot_2025-11-08-19-11-33-60_d365b52accad0f47adbc08c16219827d
Pobierz|૦ઁ෴૦ઁ|
źródło: temp_file6011209841537396705
PobierzTo nie było wołanie o pomoc czy próba zwrócenia uwagi tylko zdecydowana decyzja.
Wiesz jak się walczy z samobójcami paraliżującymi choćby linie kolejowe? Nieustannie, codziennie? Groźby im niestraszne, a rozwiązania polegające na zsyłaniu rodzin do gułagu już nie przejdą. To jak walka z Kamikaze.
Nakarmić świnie resztkami.
To już coś, bo tej empatii i tak już nie miałeś, teraz przynajmniej to widzisz. To już pierwszy krok, zauważenie pierwszego problemu społecznego. Trafisz na jeszcze kilku samobójców, będziesz zmuszony się zastanowić, to zauważysz więcej.
Jak to jest być inteligentnym jak ty?
Ty się zastanowiłeś i ilu ludzi uratowałeś? Nie moja sprawa, że ktoś chce się zabić, niech robi to w odosobnieniu a nie na infrastrukturze kolejowej.
Niech samobójcy się zgadzają i jednego dnia zablokują cały kraj, każdą linię kolejową, tory tramwajowe, pas startowy na lotnisku. Wtedy dopiero pokażą jacy to oni są i ludzie będą się zastanawiać.