Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BastetII +37
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz

Czy warto go sobie zwiekszac skoro bank akceptuje co jakis czas?
Obecnie mam £4500. Ogolnie nie potrzebuje korzystac ale na logike jak mam wiekszy limit to moge kupowac wiecej z ochrona section 75,
Wiec moge uzyc te £2250 na jedna tranzakcje zeby nie uzywac wiecej niz 50% limitu. Typu bilety lotnicze,hotele,wynajem samochodu, ubezpieczenia.
#uk #kartakredytowa #banki #finanse #gielda #pytaniedoeksperta #pytanie #oszczedzanie #kartyplatnicze
Jaki macie limit karty kredytowej?
Ja za wszystko place kartami kredytowymi.
Ja mam z loydsa ale sie zastanawiam przeniesc bo nic ciekawego nie oferuja.
Czyli jak sobie zwiekszam limit co kilka miesiecy a nigdy nie przekrocze 50% limitu to mi nie zmniejsza credit score chyba?
Xdd
@Dzesidzejms: nie mam żadnych kosztów kredytu bo spłacam w ciągu 30dni całość,
Dodatkowo wynajmując samochód za granicą w wielu wypożyczalniach nie da się bez karty kredytowej, albo za Extra opłata bezzwrotną
O charge back z frajerami oszustami też warto wspomnieć, Ryanair podczas covidu mógł mnie cmoknac i kasę musiał oddać, na debetowej już nie musiał oddawać ludziom
Ja mam oszczędności i inwestuje na giełdzie,
Ale nie mając karty kredytowej zapłacisz więcej za wynajmem samochodu w porównaniu do kogoś kto ma kartę kredytową,
Mimo że żadnej opłaty za to dodatkowej nie zapłacę na karcie kredytowej.
Oraz linie lotnicze mają na ciebie wywalone jak będzie kolejny covid, kasy nie oddadzą
A na karcie kredytowej muszą oddać
@sebastian-rogalski: to nie chodzi o to zeby kupowac cos za pieniadze ktorych nie masz. Tylko o to ze pieniadze masz a wybierasz platnosc kartami kredytowymi bo w ten sposob, zarabiasz, i masz wieksza ochrone.
A i nie ma zadnych kosztow o ktorych wspomnial @Dzesidzejms zwyczajnie placi sie caly miesiac kartami a na koniec miesiaca splata idzie z
Nie nie jest.
Tak samo jak raty 0% przecież inflacja wtedy działa na naszą korzyść.
Minimalizm z pragmatycznym kupowaniem daje sporo oszczędności.
Tak samo jak znajomi lub rodzina nie płacą za całość ubezpieczenia za samochód na rok bo mówią że jak by sprzedawali to nie dostaną zwrotu, co nie jest prawdą,
A dodatkowo tracą bo płacąc odrazu masz jak za 11 miesięcy
@adamsowaanon: nie prawda. na karcie debetowej tez jest chargeback, tez dostalem zwrot od banku za bilety podczas covidu na karte debetowa.
czasami bank odrazu zwroci jezeli widzi ze jest duza szansa na taki zwrot od organizacji (ale wciaz moga to pozniej zabrac, jak jednak przegraja), albo musisz czekac az reklamacja sie calkiem zakonczy
Ale samochodu nie wypożyczysz bardzo tanio u wielu wypożyczalni,
Albo będzie to niemożliwe
@sebastian-rogalski: XDDD nie wiem jak ty, ale ja dostaje wypłatę raz w miesiącu i tego samego dnia wydaje ją w całości, to na spłatę karty (wiem ile wydałem w miesiącu) a reszte pieniędzy mogę puścić w tango na lokatę/giełdę.
@urus2137: na debetowce tez.