Wpis z mikrobloga

przecież piżmak wydryluje tesle do cna. 1 bilion dolarów, 1 000 000 000 000 dolarów
1 Tesla Model 3 w 2025 to jakieś 42 490 usd czyli do sprzedania 23 534 949 miliony aut!

#tesla #spacex
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blend Obligacje płaca 5%. Tesla będzie wtedy warta 8 bilionów więc żeby ktoś ją wtedy kupił to musi ona zarabiać rocznie 400 miliardów(zysk), na marży 40% będzie to bilion przychodu czyli porównywalnie do PKB Polski
  • Odpowiedz
przecież piżmak wydryluje tesle do cna. 1 bilion dolarów, 1 000 000 000 000 dolarów

1 Tesla Model 3 w 2025 to jakieś 42 490 usd czyli do sprzedania 23 534 949 miliony aut!

@blend: Chyba z gorączki pomyliły ci się zera :-)

PS. Ma doprowadzić do sprzedaży ~20 mln samochodów w 10 lat. Teraz sprzedaje ~2 mln rocznie więc w 10 lat nie będzie się musiał nawet starać sprzedawać
  • Odpowiedz
bilion czyli 10^12

@blend: No wrzeszczysz... wrzeszczysz a nawet nie wiesz, że w USA Bilion oznacza 10^9 czyli nasz miliard. I co z tego, że w systemie SI oznacza 10^12 jak oni używają tego inaczej.

Potrafisz tylko wyzywać i bić pianę... zgaduję, że nadal cię bolą 4litery za popsucie Twittear ;-)

Śmieszny jesteś... lepiej byś postawił trochę kasy na spadki Tesli (shorty) xD
  • Odpowiedz
@blend: oj doczytaj dokładnie... i może nie w lewicowym portalu tylko tam gdzie nie przekręcają faktów

tyle będzie może wart jego majątek jeżeli dostanie tyle akcji ile ma dostać a akcje będą miały 10x razy większą wartość niż obecnie

a tobie wyszło, że będzie musiał sprzedać, cytuje: "23 534 949 miliony aut" czyli każdy człowiek na ziemi będzie musiał kupić jakieś 3000 samochodów xD

no przecież mówię, że ci się
  • Odpowiedz
@kwanty:

Teraz sprzedaje ~2 mln rocznie więc w 10 lat nie będzie się musiał nawet starać sprzedawać

1.8 mln, od dwóch lat spada. W tym nie będzie nawet 1.7 mln, więc nie będzie to takie "automatyczne"
  • Odpowiedz
@blend: Ciekawe... zacytowałeś tekst z mojego posta i go zmieniłeś (wstawiłeś przecinek)... w contexcie ci się nie zmieściło?
  • Odpowiedz
@kwanty: po miliard to muzg się nawet nie schyla mordo, on spuścił w kiblu 44 mld żeby żeby dać upust swojemu ego jak kupował szczujnie zwana twitter
  • Odpowiedz
po miliard to muzg się nawet nie schyla mordo, on spuścił w kiblu 44 mld żeby żeby dać upust swojemu ego jak kupował szczujnie zwana twitter

@PopeLeon: A tu cie boli!!! Kupił sobie Twittera i go zepsuł... Lewaków jeszcze z tego powodu bolą 4litery? To dlaczego nie zrobią sobie swojego Twittera? przecież mają takie spektrum różnorodności, powstał by piękty tęczowy twitter... Nie ma na to patentów, wystarczy siąść, napisać engine
  • Odpowiedz
mnie nic nie boli mordo

@PopeLeon: No to może piecze??? Masz pretensje, że gościu kupił sobie za swoje pieniądze prywatną firmę... Ma pieniądze i fantazję.

Chyba jednak masz z tym problem... ciągle xD
  • Odpowiedz
@kwanty: nie tylko nie znasz matematyki ale z czytaniem też masz problem, napisałem że muzg kupił szczujnie twittera mordo
a to że przekształcił go w hujnie x to inna bajka
  • Odpowiedz
napisałem że muzg kupił szczujnie twittera mordo

a to że przekształcił go w hujnie x to inna bajka

@PopeLeon: A z czym masz problem bo nie rozumiem? Kupił za swoje prywatną firmę i zrobił z nią co chce. Chciałbyś nie wiem... nacjonalizacji tej firmy? Może przekazania jakiejś 4-literowej organizacji?
  • Odpowiedz