Aktywne Wpisy

Czoso +491

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Mam windowsa 10 I chwilowo chcę, aby pracowały osobno, z tym samym magazynem pamięci, 2x HDD, każdy z systemów ma swoje SSD. Na czym mi zależy najbardziej?
Kompatybilność ze sprzętem logitech:
- słuchawki G935 I mysz G600 I Wykorzystanie w pełni potencjału sprzętu
- działanie Tobii eye tracker
- steam
- żeby się interfejs nie r----------ł
- Żeby się nie zawieszał się system
- Od razu poproszę o propozycję alternatywy dla Lightrooma, Może być płatna.
Wypadłem z obiegu, rozumiem czym są różnice między gnome I kde, ale nie umiem żadnej wskazać. Doradźcie Jaki system spróbować, rozpatruję Fedore, Minta, Debiana. Miesiąc temu odbiłem się od popOS, większego gówna nie widziałem w życiu. Stabilność pokroju windowsa longhorn pdk.
Co można najczęściej usłyszeć od użytkownika linuksa
@Adam_Konarski_z_Katowic:
najpierw wyłącz udawanie zamykania systemu pod Win
To jak będziesz brał dystrybucje desktopowe, to jej wybór ma raczej podrzędne znaczenie w tym kontekście. Fedora, Debian, Ubuntu, openSUSE są rozwijane przez duże firmy w celach zarobkowych, a nie jako dystrybucje garażowe i dla entuzjastów.
@Adam_Konarski_z_Katowic: tu miało być "gdzie producent nie dostarcza supportu w systemie"
Brak systemowego DSP, brak WASAPI, brak high-quality kodeków AAC, aptX, aptX HD, LDAC, LHDC, brak automatyzacji, brak korekcji. Muzyka na linuksie gra... no bo gra.
O macu pomyśl, swoje wydasz ale będziesz miał święty spokój na naprawdę wiele lat.
@eeehhh: PulseEffects / EasyEffects robią robotę. Warto też zajrzeć tu: https://autoeq.app/ i sobie dobrać coś do swoich słuchawek, jeśli chcemy je poprawić. Z BT nie korzystam, więc w sumie nie wiem, jak to wygląda pod pingwinem.
PS: Różnica na moich słuchawkach po użyciu presetu w PE jest bardzo duża (na plus). Bez tego, słuchawki brzmią jak
Ja np. mam podpięte duże Edifiery i słuchawki to jakieś starsze JBLe. Osobiście jak już mam budę z pingwinem przy sobie to i tak wolę puścić sobie muzykę z jakiekolwiek smartfona po BT bo po prostu mają kodeki których linux nie
Mam też spore głośniki Edifier, ale tam i tak bym nie usłyszał różnicy.
Tak jak piszę bluetooth to inna para kaloszy, nie używam tego na kompie. Tam dochodzi kodek (kompresja) i on musi być
W jakości odtwarzania dźwięku nie słyszę naprawdę praktycznie żadnej różnicy. Skupiłem się na