Aktywne Wpisy
ngfdfgdfg +2
Co to może być za tworzywo, teflon ? #majsterkowanie
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Soothsayer +36
Kiedy ostatnio mieliście na c--j ja żyję moment?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam windowsa 10 I chwilowo chcę, aby pracowały osobno, z tym samym magazynem pamięci, 2x HDD, każdy z systemów ma swoje SSD. Na czym mi zależy najbardziej?
Kompatybilność ze sprzętem logitech:
- słuchawki G935 I mysz G600 I Wykorzystanie w pełni potencjału sprzętu
- działanie Tobii eye tracker
- steam
- żeby się interfejs nie r----------ł
- Żeby się nie zawieszał się system
- Od razu poproszę o propozycję alternatywy dla Lightrooma, Może być płatna.
Wypadłem z obiegu, rozumiem czym są różnice między gnome I kde, ale nie umiem żadnej wskazać. Doradźcie Jaki system spróbować, rozpatruję Fedore, Minta, Debiana. Miesiąc temu odbiłem się od popOS, większego gówna nie widziałem w życiu. Stabilność pokroju windowsa longhorn pdk.
Co można najczęściej usłyszeć od użytkownika linuksa
@Adam_Konarski_z_Katowic: https://chat.deepseek.com/a/chat/s/07c8b2af-622e-4108-af46-592ad46a8464
wszystko jasno wskazuje, że linux nie jest dla Ciebie, zostań sobie u wujka Billa na kolanach i nie zawracaj nam głowy :)
@Kryspin013: Jedną z ostatnich aktualizacji mi spaliła myszkę 🙃 Nie chce czekać aż spali mi ssd
@keep_it_real: dodam do następnej ankiety
Windows 10 lub Windows 11.
jeśli dalej jednak chcesz spróbować Linuxa to polecam Fedorę KDE
@Adam_Konarski_z_Katowic: co to za bzdura?
@Reason7322: fedora nie jest dla newbie
Mysz nie działa też już na innym sprzęcie.
Po tej rewelacji zainstalowałem win10, widząc Ile jest j-----a się żeby go zaktualizować do aktualnej wersji to stwierdziłem, że się pobawię
@Adam_Konarski_z_Katowic: co
@Adam_Konarski_z_Katowic: Dobra bo widzę, że jeszcze nie ogarniasz.
1. Aktualizacja nie spali ci myszy. Gdyby była taka możliwość to wszystkie urządzenia USB by ci przepaliło za jednym razem.
2.
Twoja mysz ma jakąś społecznościową apkę do ustawiania guzików, słuchawki też ci zadziałają z pipewire audio i to coś do śledzenia oczu też, ale w każdym przypadku będziesz musiał sobie manualnie poogarniać
@Reason7322: nic, ot jest dla średnio-zaawansowanych userów w górę, tak jak debian czy arch.
Affinity Photo niby działa też ale ja nie próbowałem. Osobiście używam Darktable, ale ja mało edytuję swoje zdjęcia oprócz wyrównywania horyzontu, podkręcenia lekko kontrastu tu i tam. Więcej robię analogami i też Darktable używam do tego, jest narzędzie do obrobki negatywów.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
W momencie gdy wywaliło mi sterowniki albo od usb albo od urządzeń na usb I przy te też popsuł mi się mi też dongle bluetooth. Po prostu losowe umieranie elektroniki i wykolenie sie sterowników Jednocześnie xd
@
@khrop: potrafię to zrozumieć, ale jeśli sprzęt ma nie działać to wolę świadomie wybrać dystrybucję Niż na ślepo I potem idę rozczarować. Jeszcze nie tka dawno temu byłem bardzo optymistycznie nastawiony na SteamOS, no ale podobno tam nic nie działa, cytuję "nawet nic nie wydrukujesz", a po moich doświadczeniach z popOS to