Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +424
#profesorchris jak czytam komentarze pod tym jego „filmem o niczym” i widzę ile frajerow mu wpłaca pieniądze, to mi się chce śmiać i płakać jednocześnie, że tacy ludzie oddychają tym samym powietrzem. Łykają wszystko co im powie jakiś dzban na jutubie, milioner, który ma kilka samochodów i prawie 500k obserwujących na yt i pierwsze co robi? Ogłasza zbiórkę, bo on nie ma pieniędzy xD
Żeby w tym filmiku było cokolwiek
Żeby w tym filmiku było cokolwiek
źródło: IMG-20260212-WA0022
Pobierz

* Sędzia Sądu Najwyższego – 29 000 brutto
* Premier – 21 570 brutto
* Pilot mysliwca F16 – 15 000 brutto
* Minister Spraw Zagranicznych – 15 000 brutto
* Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego – 14 900 brutto
Nie żebym był fanem naszych polityków, ale przyznajmy uczciwie, że np. robota premiera (nie ważne z jakiej opcji) to 24h dziennie, 7dni w tygodniu i odpowiedzialność za cały kraj- ekonomię, obronność, masa hejtu i setki trudnych decyzji.
Do każdej z tych prac potrzeba dekad doświadczenia.
To teraz Ola z 3C, która miała 70% z Biologii, ale jej starzy lekarze zapłacili jej za płatną medycynę 70 tysięcy złotych (bo to jedna miesięczna pensja dla nich XD). Cytuję z jednego z postów pod moim wpisem:
Dziewczyna ma aż 3 lata prawdziwego doświadczenia zwodowego (XD) i wy jej żałujecie? Serca nie macie. Dobrze, że niedługo specka się kończy i będzie można w normalne stawki uderzyć.
#lekarz #medycyna #zarobki #inzynieria #heheszki
źródło: image
Pobierz@Czoso: to jest taka odklejka, że nawet w IT w czasach największego boomu nie było takiej odklejki, co kiedyś wydawało mi się niemożliwe.
@Bipolar-:
To porozmawiaj z kolegą reumatologiem, który pisze na twitterze, że 48k brutto dla specjalisty to, cytuję, "niegodne wynagrodzenie", a setki innych lekarzy mu przyklaskuje.
źródło: image
Pobierz@Pavulon12345 @Czoso: Tylko, że on przecież nie mówi o rezydentach, a o specjalistach i to nie byle jakich tylko top 0,001% najlepszych specjalistów, którzy robią najtrudniejsze rzeczy takie jak kardiochirudzy czy chirurdzy którzy przeszczepiają organy
@Fattek Dokładnie, ludzie tu na wykopie mają tendencje porównywać zarobki za 1 etat do kogoś kto pracuje na pełne 2 etaty. No nie
@Bipolar-: No to ja też ci dałem przykłady specjalistów w porównaniu, których jest promil w Polsce.
Prezydenta, który zarabia 30k brutto nie umieściłem tutaj, bo zaraz ktoś by pisał, że wystarczy mieć kwalifikacje kibola albo elektryka XD
Ale jednak też musi wybrać cię 10 milionów osób i potem to jest robota 24h na dobę.
Ale dobra, c--j z tym, nie chciałem tego zaczynać, bo zaraz by się dyskusja o Nawrockim albo prezydenturze zrobiła.
Komentarz usunięty przez autora
Dam przykład taki szaraczek z IT co zarabia 25 koła więc niby nawet więcej niż te stanowiska co wymieniłeś w przypadku wojny siła idzie na front i kończy jako mielonka i mięso armatnie, bardzo szybko kończy ze stanem konta 0 zł i emerytura 0 zł, bo długo nie pożyje