Aktywne Wpisy
#slubodpierwszegowejrzenia do naszego... 1dlaczegoja1 - Z prostej przyczyny - widać zaburzenia podstawowych mechanizmów społecznych, których po prostu nie rozumiesz. Robisz tutaj z siebie osobę, która nie ma pojęcia czym jest manipulacja, przerzucanie winy i udawanie pokrzywdzonego. Skoro wydajesz się nie rozumieć podstawowych pojęć, to nie dziwię się, że tak wyszło w TV jak wyszło. No chyba, że chcesz nas przekierować ze strony pogardliwej, do strony współczucia Tobie (bo chory etc.).

Polasz +13
źródło: temp_file6512469443293219845
Pobierz

System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle, nie zajmuje połowy RAM-u na procesy, o których nawet nie wiem, co robią. Wszystko jest przewidywalne, logiczne i otwarte. Chcę coś zmienić, zmieniam. Chcę, żeby było po mojemu, jest po mojemu.
I to uczucie, że masz maszynę z powrotem w swoich rękach, a nie jesteś gościem we własnym komputerze, jest po prostu bezcenne. Fedora działa z tobą, a nie przeciwko tobie. Jak zresztą inne distro.
Dziękuję pan Tux.
#linux
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz@SystemHalted2_0: wybierz jedno
hehe Linux nie działa hehe… a jednak działa i i to lepiej, niż myslisz.
ten żart był aktualny może z dziesięć lat temu, dziś to już tylko powielanie starego stereotypu, który nie ma pokrycia w rzeczywistości.
współczesne dystrybucje obsługują praktycznie cały sprzęt, mają sterowniki instalowane automatycznie i działają stabilniej niż wiele wersji Windowsa. I zgadza się, moja drukarka również działa ( ͡º ͜ʖ͡º)
@fervi: nie będę zmieniał na spotify
Mimo lat nieużywania windowsa wciąż mam flashbeki z tego mielenia i zajmowania miejsca na dysku z d--y.
Co do szybkości to pamiętam, że kiedyś testowałem GTA V na linuxie i na Windowsie. Na linuchu miałem co ciekawe kilkanaście FPS-ów więcej. Tak samo, korzystam często z emulatorów i szczególnie na moim lapku który ma ograniczone zasoby zauważyłem, że szybciej mi wszystko działa na linuxie (ale tam różnica wydajnościowa byłą widoczna
Proszę cię, o linuksie i jego wyższości nad windą to ja od 20 lat czytam, a od dziesięciu już jest info, że to przyjazny system od ludzi dla ludzi.
Zresztą wychodki instalują noobuntu, coś się psuje i potem płakają że tux kupa
Ale wykopki z IQ 50, będą mówić, że linux nie działa
źródło: image
Pobierz@vulcanitu: A w sumie co za różnica, czy natywny, czy nie? Potrzebujesz najwyższej wydajności do pisania dokumentu i słuchania muzyki? Bo jeśli chodzi ci o apki desktopowe po prostu, to nie ma żadnego problemu, aby zainstalować apple music, czy office, choć często będzie to na electronie.
- Nie umiałem jakoś przyzwyczaić się do UI, no ale to kwestia czasu
- Używam pakietu Adobe - tutaj największy minus, bo na linuxie tylko alternatywy. Pomimo,
uzywam fedory i ubuntu jednoczesnie
fedora to ciagla walka, w ubunut wszystko jakos szybciej dziala
co w fedorze - przywiesza mi sie teams jak zostawiam kompa wlaczone na dzien dwa, resolver co chwile trzeba restartowac bo sie wiesza i nie wpuszcza mnie na lokalne strony XD czasem bluetooth ale to w ubuntu tez sie zdarza
źródło: image
Pobierz