Wpis z mikrobloga

A co stoi na przeszkodzie sprowadzić sobie wersję global z Hong Kongu? Oppo ma międzynarodową gwarancję i serwisy w Polsce też się tym zajmą. Ja kupiłem z wondamobile za 4200. Zero cła, vatu też nie płaciłem.
  • Odpowiedz
@Bujkuk Zamówiłeś telefon z tradingshenzen i nie zapłaciłeś VATu? PL zarabia na tym ok kafla więcej, wiem, ze nie ma cła na telefony, ale jakim cudem nie płaciłeś VATu? Właśnie tego się obawiam, ze zapłacę ok 900 euro do Chin a na końcu będę dopłacał tysiąc i mnie krew zaleje.
  • Odpowiedz
@Szlifen: Nie zamawiam z trading shenzen bo tam mają tylko chińskie telefony. Kupuję przeważnie z singapuru wersje Global, deklarują mi mniejszą wartość przesyłki i opis przedmiotu np. mp3 player. Paczkę przepakowuje mi pośrednik w Singapurze i wysyła do Polski.
Ryzyko jest zawsze, że zatrzymają paczkę na kontrolę i dowalą VAT, ale od lat już tak kupuję i nigdy nie zdarzyło się. Nawet z Vatem wychodzi 4000 zł więc i tak
  • Odpowiedz
  • 0
@grzesix2: Nie do końca, serwis poprosi Cię od razu o numer IMEI urządzenia, bez tego nie uzyskasz odpowiedzi. Na urządzeniu musisz mieć włączone "e-warranty card". Ja patrzyłem w opisie przedmiotu i w regulaminie sklepu jak honorują gwarancję. Np. w wonda jak byk masz napisane że gwarancja trwa rok i jest honorowana przez sklep.
  • Odpowiedz
@Bujkuk: Zatem z tego co mi się wydaje, to póki co najsensowniejszą ofertą jest WondaMobile z tą roczną gwarancją, jeśli chodzi o globalną wersję Oppo. Oczywiście jeśli nie chcemy bawić się w pośredników
  • Odpowiedz