Wpis z mikrobloga

@Creamfields: głupie, na b2b bierzesz normalnie L4, masz nawet lepiej bo nikt na ciebie krzywo nie patrzy po nie firma płaci twój zasiłek tylko ZUS, jesteś na zwolnieniu masz zasiłek i pracujesz normalnie więc masz kasę podwójnie XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Lught: haha nie rozśmieszaj mnie, L4 z zusu to grosze chyba z 1000 zł miesięcznie z groszami. Nie warto nawet opłacać tej składki chorobowej. Przez 10 lat na b2b jeden dzień mnie nie było w pracy z powodu choroby :) zdarzało się pracować ze szpitala
  • Odpowiedz
@Creamfields: dostajesz tyle ile płacisz składki zdrowotnej, możesz nawet nie płacić wcale. Bajki o pracy ze szpitala opowiadaj dalej tym kołchoźnikom na UOP żeby ich podbudować na duchu że UOP niby lepsze XD
  • Odpowiedz
@Creamfields: zawsze mnie bawia ludzie co sie spuszczaja nad tym memem, jakby nikt nikomu nie kaze pracowac na b2b.
Ludzie co gadaja ze firmy aktualnie oferuja glownie b2b to p--------o, wystarczy nie byc przecietniakiem i dostaniesz forme zatrudnienia taka jaka ci odpowiada
  • Odpowiedz
@Creamfields: C---a warte to L4 jest tak naprawdę, swego czasu źle się czułem, katar + kaszel to musiałem wyprosić L4 na dwa dni bo pani doktur mówiła, że wyglądam na zdrowego i mi nic nie dolega XDD Znam też wiele podobnych historii.
UOP to ruchanie siebie na własne życzenie
  • Odpowiedz
@Alfiarz: Pracodawca opłaca mi Luxmed. Kiedyś to było faktycznie spoko, umawiało się teleporadę na kolejny dzień i nie było większego problemu z dostaniem zwolnienia na kilka dni. Teraz przez telefon dają zwolnienie na 2 dni (lekarz mi mowił, że dostali takie zalecenia), a potem trzeba się faktygowac stacjonarnie, żeby stwierdzili: "Ooo... pan faktycznie jest chory, to wypiszę zwolnienie do końca tygodnia".
  • Odpowiedz